Ravintola Purpur kattaa Georgian herkkuja


Purpurin possusaslikissa on runsaasti maukasta syötävää.


Helsingin kantakaupungissa Rikhardinkatu 4:ssä toimiva georgialainen ravintola Purpur on ruokapaikka, josta ei tarvitse lähteä nälkäisenä. Georgia on tunnettu hyvistä viineistään, maukkaasta ruoastaan ja runsaista annoksistaan eikä Purpur tee poikkeusta tästä säännöstä: annoksissa riittää näköä, kokoa ja makua.

Poikkesin ensimmäistä kertaa Purpurissa pienen seurueeni kanssa joulukuun alussa 2019 ja pidin paikasta. Ravintolassa oli rento mutta rauhallinen tunnelma, joten se tarjosi hyvät puitteet mukavalle seurustelulle hyvän ruuan ääressä.

Tilasin vaimoni kanssa alkuruoaksi khinkaleja eli lihalla ja juustolla täytettyjä pastanyyttejä. Lisäksi tilasimme hatsapuri-leipää, joka on lähes pakollinen ja erittäin suositeltava oheispurtava georgialaisen ruoan kanssa.

Pääruoaksi otimme possusaslikia ja sen seuraksi jugurttipohjaisen valkosipulikastikkeen ja paistettuja perunoita. Ruokajuomaksi tilasimme Tbilvino Saperavi –nimistä georgialaista punaviiniä, joka täydensi kokonaisuuden oikein hyvin.

Hintaa kahden hengen aterialle tuli hieman yli 100 euroa. Totesimme jälkeenpäin kylläisinä, että hieman pienempi määrä khinkaleja olisi riittänyt, koska pääruoka saslik oli sekin erittäin runsas. Kaiken kaikkiaan vierailusta jäi hyvä jälkimaku.

Purpuria markkinoidaan näyttelijä Ville Haapasalon ravintolana. Ravintola kuuluu käytännössä NoHo Partners –ravintolaketjuun.

Kuvat: Lapintiira

Khinkalit eli täytetyt pastanyytit ja hatsapuri-leipä täydentävät hyvin pääruokaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries