Ravintola Purpur kattaa Georgian herkkuja
Purpurin possusaslikissa on runsaasti maukasta syötävää.
|
Helsingin kantakaupungissa Rikhardinkatu 4:ssä toimiva
georgialainen ravintola Purpur on ruokapaikka, josta ei tarvitse lähteä
nälkäisenä. Georgia on tunnettu hyvistä viineistään, maukkaasta ruoastaan ja
runsaista annoksistaan eikä Purpur tee poikkeusta tästä säännöstä: annoksissa
riittää näköä, kokoa ja makua.
Poikkesin ensimmäistä kertaa Purpurissa pienen seurueeni
kanssa joulukuun alussa 2019 ja pidin paikasta. Ravintolassa oli rento mutta
rauhallinen tunnelma, joten se tarjosi hyvät puitteet mukavalle seurustelulle
hyvän ruuan ääressä.
Tilasin vaimoni kanssa alkuruoaksi khinkaleja eli lihalla
ja juustolla täytettyjä pastanyyttejä. Lisäksi tilasimme hatsapuri-leipää, joka
on lähes pakollinen ja erittäin suositeltava oheispurtava georgialaisen ruoan
kanssa.
Pääruoaksi otimme possusaslikia ja sen seuraksi
jugurttipohjaisen valkosipulikastikkeen ja paistettuja perunoita. Ruokajuomaksi
tilasimme Tbilvino
Saperavi –nimistä georgialaista punaviiniä, joka täydensi kokonaisuuden oikein
hyvin.
Hintaa
kahden hengen aterialle tuli hieman yli 100 euroa. Totesimme jälkeenpäin
kylläisinä, että hieman pienempi määrä khinkaleja olisi riittänyt, koska
pääruoka saslik oli sekin erittäin runsas. Kaiken kaikkiaan vierailusta jäi
hyvä jälkimaku.
Purpuria markkinoidaan näyttelijä Ville Haapasalon
ravintolana. Ravintola kuuluu käytännössä NoHo Partners –ravintolaketjuun.
Kuvat: Lapintiira
Khinkalit eli täytetyt pastanyytit ja hatsapuri-leipä
täydentävät hyvin pääruokaa.
|
Kommentit
Lähetä kommentti