Fiskarsin ruukissa Maalismarkkinat

Maalismarkkinoiden Maan Makujen ruokatapahtuma tarjoaa hyvän tilaisuuden päästä tutustumaan lähi- ja luomuruokaa tuottaviin pienyrittäjiin ja maistelemaan kevään ja pääsiäisen juhliin sopivia tarjottavia. 


 

Fiskarsin ruukin kevät käynnistyy Maalismarkkinoilla la-su 25.-26.3. klo 10-16. Fiskarsin torilla järjestettävillä Maalismarkkinoilla on tarjolla valikoima lähiseudun keväisiä herkkuja, ihania käsitöitä ja mukavaa tunnelmaa. Maalismarkkinat on ilmainen tapahtuma ja kevääseen heräävä Fiskarsin Ruukki tarjoaa elämyksiä koko perheelle. 

Maan Maut-lähiruokatapahtumaa on järjestetty Fiskarsin ruukissa jo vuodesta 2010. Maalismarkkinoiden Maan Makujen ruokatapahtuma tarjoaa hyvän tilaisuuden päästä tutustumaan lähi- ja luomuruokaa tuottaviin pienyrittäjiin ja maistelemaan kevään ja pääsiäisen juhliin sopivia tarjottavia. 

Tule tutustumaan paikalliseen luomuhillojen, makusiirappien -hunajan ja villiyrttituotteiden maailmaan unohtamatta emmervehnää, hapankaalia ja kimchiä! Maistele tuoresipsejä, juustoja, chilijuomia ja härkäpaputuotteita. Osta mukaan maistuvat luomulihat kevään ensimmäisiin grillauksiin ja hanki samalla pääsiäiseksi lampaanviulu, palvilihat, kalat ja muut maukkaat juhlapöydän antimet!  Jälkiruokapöytään löytyy mm. paikallisesti paahdettua kahvia, teetä, leivonnaisia ja artesaanisuklaata.

Paikalla myymässä ja maistattamassa käsitehtyjä herkkuja on reilu 30 tuottajaa. Mukana mm. Fiskarsin Ruoka-artesaanit sekä Södergårdin tila, joka myy tuotteita aina oman pellon jauhoista tuoreeseen leipään, mehuihin ja hilloihin yms. Odotettu vieras on inkoolainen pitkän linjan ammattikalastaja Pärre Wickström, joka saapuu jälleen Maalismarkkinoille myymään ja savustamaan suussasulavia kalaherkkujaan.

Fiskarsin torin Maalismarkkinoilla on myynnissä myös monenlaisia käsitöitä pellavavaatteita, asusteita vauvasta vaariin, turkistuotteita ja hylkeennahkaisia käsineitä. Voit myös hankkia markkinoilta pääsiäiskransseja tai vaikka kotimaisen käsintehdyn linnunpöntön.

Tarjolla perinteisesti Pop up -kahvila herkkuineen sekä paikallisia grillattuja makkaroita ym.

Markkinoiden lisäksi Ruukin ravintolat ja kahvilat tarjoavat makuelämyksiä, ainutlaatuiset putiikit palvelevat asiakakkaita ja Fiskarsista löytyy myös kaksi museota! Lapsille erityisesti Fiskarsin Museossa on paljon mukavaa tekemistä. 

Tervetuloa Fiskarsiin ja Maalismarkkinoille löytämään makeat ja suolaiset herkut ja ihanat käsityöt alkavan kevään piristykseksi! 

 

Maan Makujen tuottajalista löytyy täältä:

www.facebook.com/MaanMaut/

Fiskarsin ruukin palvelut löytyvät täältä:

www.fiskarsvillage.fi

 

Maan Makujen Maalismarkkinat

Paikka: Fiskarsin tori, 10470 Fiskars
Aika: 25.-26.3.2023 klo 10-16
Järjestäjät: PohjanGurut ry, Fiskars Kyläseura ry

www.fiskarsvillage.fi 

www.facebook.com/MaanMaut/

 

Historiallisessa Fiskars Villagessa asuu tiivis muotoilijoiden ja taiteilijoiden yhteisö, joka ammentaa luovuutta kylän ajattomasta kauneudesta. Vuonna 1649 perustetulle Fiskars Villagelle käsityötaidon ja ihmislähtöisten innovaatioiden vaaliminen on ollut tärkeää aina. Fiskars Villagen tavoitteena on olla myös kiinnostava, kestävä matkakohde vierailijoille ympäri maailmaa – tervetuloa kylään!

Fiskars Village kertoi asiasta tiedotteessaan 20.3.2023.

 



 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries