Suomalainen talvilomailee useimmin kotimaassa matkaillen ja rentoutuen

Hieman alle puolet (42%) suomalaisista pitää varmasti tänä vuonna talvilomaa. 11% ei vielä osannut sanoa, tuleeko lomailemaan talvikauden aikana.


 

Kun parhaillaan on menossa hiihtolomakausi ja osa suomalaisista nauttii kauniista talvikeleistä, päätimme kysyä suomalaisilta heidän talvilomasuunnitelmistaan.

 

Hieman alle puolet (42%) suomalaisista pitää varmasti tänä vuonna talvilomaa. 11% ei vielä osannut sanoa, tuleeko lomailemaan talvikauden aikana.

Lapsiperheiden vastaajista noin 60% viettää talvilomaa kun yksin tai pariskuntana asuvien ryhmästä vain noin kolmannes suomalaisista lomailee tänä talvena. Ikäluokista 35-44-vuotiaat pitävät talvilomaa kaikkein useimmin (60% lomailee) kun muiden työikäisten osalta talvilomailijoita on noin 40%.

Kotimaan tiet ja raiteet täyttyvät talvilomailijoista

39% talvilomaa viettävistä kertoi matkailevansa kotimaassa autoillen. 16% matkailee kotimaassa junalla, bussilla tai lentäen. Täten jopa 55% talvilomailijoista matkustaa kotimaassa yöpyen matkoillaan vähintään yhden yön ylitse.

Ulkomaille joko risteillen tai lentäen suuntaa noin 30% talvilomailijoista. 13% tekee risteilyn Tallinnaan tai Tukholmaan ja 18% lentää jossain vaiheessa talvea lomailemaan ulkomaille.

Etelä-Suomesta matkustetaan talvilomilla selvästi useammin ulkomaille kuin muualta. 17% tekee risteilyn ja jopa 23% lomailevista eteläsuomalaisista lentää ulkomaille.

Lepo ja läheiset suositumpia kuin aktiviteetit

Ylivoimaisesti suosituin loman ”tekeminen” oli hyvin lepääminen. 63% lomailijoista aikoi lepää, 59% viettää aikaa perheen ja 44% ystäviensä kanssa. 49% käy syömässä ravintolassa, joten talvilomille lienee hyvä varmistaa pöytävaraus hyvissä ajoin.

Varsinainen talviurheilu ja talven aktiviteetit eivät kuulu ihan jokaisen lomailuun. Perinteisistä talviliikuntamuodoista hiihto pitää pintansa ykkösenä ja 18% suomalaisista talven lomailijoista hiihtää.

12% laskettelee ja 10% luistelee.

______________________________________________________________________________________

Tutkimus tehtiin Bilendin hallinnoimassa M3 Panelissa.

Otos kerättiin viikon 8 aikana ja tutkimukseen vastasi kussakin maassa tuhat 18-75-vuotiasta. Tutkimuksen otos kiintiöitiin sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan kansallisesti edustavaksi.

Bilendi on yksi Euroopan suurimmista online -tiedonkeruun tarjoajista ja se hallinnoi omia tutkimuspaneeleja 13 Euroopan maassa.

Bilendi kertoi asiasta tiedotteessaan 3.3.2023.

 


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries