Mallorcan Valldemossassa viihtyi myös Chopin

Palatsin ulkopuolella vierailijat voivat tutustua moniin luonnonkauniisiin puutarhoihin ja terasseihin, joista on upeat näkymät Valldemossan laaksoon.


 

Mallorcan länsiosassa, viehättävässä Valldemossan kylässä komeilee historiallinen La Cartuja de Valldemossa, joka rakennettiin alun perin kuninkaalliseksi palatsiksi mutta muutettiin sittemmin luostariksi. Palatsialueella saa tutustua Mallorcan historiaan, ihailla laajaa taidekokoelmaa ja nauttia upeista puutarhoista.

 

La Cartuja de Valldemossa sijaitsee Valldemossan keskustassa, parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Palmasta, ja se on yksi kylän maamerkeistä. Palatsin rakennutti Mallorcan yksityisen kuningaskunnan ensimmäinen hallitsija Jaime II vuonna 1309 - poikansa Sanchon asuinpaikaksi. Mallorcan kuninkaan Sancho I:n asuinpaikka tulikin sitten yleisesti tunnetuksi Sanchon palatsina. Vuonna 1399 kuningas kuitenkin luovutti sen karthusialaisille munkeille, jotka muun muassa muuttivat asevaraston luostariksi.

 

Vaikuttava taidekokoelma ja luonnonkauniit puutarhat
Tänä päivänä palatsi on yksityisomistuksessa, mutta se on auki vierailijoille lähes vuoden ympäri. Palatsissa voi ihailla esimerkiksi vanhaa kirjastoa, makuuhuoneita sekä taidekokoelmaa, johon kuuluu muun muassa Ricardo Anckermannin, Joan Fusterin ja Henri Brugnotin maalauksia.

 

Palatsin historiaan liittyy myös puolalainen säveltäjä-pianisti Frédéric Chopin ja hänen rakastajattarensa George Sand (ranskalaisen kirjailija-feministin Armandine Aurore Lucille Dupinin salanimi). Täällä Chopin nimittäin sävelsi teoksen Preludi op. 28 samoihin aikoihin, kun Sands kirjoitti klassikkokirjan Talvi Mallorcassa. Nyt palatsissa on esillä taiteilijoiden henkilökohtaisia ​​tavaroita, käsikirjoituksia ja muistiinpanoja.

 

Nykyään palatsissa on myös kunnan museo, jossa on Guasp-painokoneille omistettu osio sekä Tramuntana-vuorten maalareiden näyttely.

 

Palatsin ulkopuolella vierailijat voivat tutustua moniin luonnonkauniisiin puutarhoihin ja terasseihin, joista on upeat näkymät Valldemossan laaksoon.

 

 

 

 


 

 

 

Lähde: 

 


Palatsin historiaan liittyy myös puolalainen säveltäjä-pianisti Frédéric Chopin ja hänen rakastajattarensa George Sand (ranskalaisen kirjailija-feministin Armandine Aurore Lucille Dupinin salanimi). Täällä Chopin nimittäin sävelsi teoksen Preludi op. 28 samoihin aikoihin, kun Sands kirjoitti klassikkokirjan Talvi Mallorcassa.


 

 

 

 

 

 

 


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries