Goodwin-pihviravintola Helsingin Etelärannassa jo 10 vuotta

Helsingin Etelärannassa sijaitsevan Goodwin Steak House -ravintolan listalla ei ole vain yksi tai kaksi pihviannosta – niitä on luettelokaupalla.


 

Perinteinen amerikkalainen Goodwin Steak House on Suomen ainoa ravintola, joka saa tarjoilla kobe-lihaa. 

Tämähän on kuin suoraan pihvistä pitävän toiveunesta. Helsingin Etelärannassa sijaitsevan Goodwin Steak House -ravintolan listalla ei ole vain yksi tai kaksi pihviannosta – niitä on luettelokaupalla.

On marmoroitunutta New York -pihviä, rib eyed -pihviä, on filee mignonia ja petite tender -pihviä. Listalta löytyy myös chateaubriand-pihviä sekä marmoroitunutta porterhouse-pihviä. Eikä pidä unohtaa monen asiakkaan ykkössuosikkeja eli raakakypsytettyjä dry aged -annoksia.

Ei siis ihme, että ravintolan henkilökuntaan kuuluva Janar Laas kuvaa Goodwiniä perinteiseksi aidoksi amerikkalaiseksi pihviravintolaksi.

Goodwinin herkullisia, mehukkaita pihvejä saa erikokoisina ja ravintola suosittelee neljää eri kypsyysastetta.

Goodwin jo 10 vuotta

Helsingissä aivan kauppatorin tuntumassa sijaitseva Goodwin-ravintola on palvellut asiakkaitaan jo 10 vuotta.

Kymmenvuotistaivalta juhlitaan iloisina siitä, että ravintolassa käy paljon paikallisia vakioasiakkaita. Vakioasiakkaiden mielestä Goodwinin pihvien ja pihvivalikoiman voittanutta ei löydy. 

Palautetta saadaan Laasin mukaan myös ystävällisestä ilmapiiristä ja palvelusta.

– Emme ole mikään fancy fine dining -paikka. Me haluamme asiakkaiden viihtyvän. Varmistamme kaikin tavoin, että ruoka on laadukasta, Laas sanoo. 

Liharuokien valmistuksessa käytetään Josper-puuhiiliuunia.

Ruokalistan ainutlaatuinen tähti 

Helsingin Goodwin on ainoa ravintola Suomessa, jolla on lupa tarjoilla erikoismenetelmällä kasvatettua japanilaisen kobe-härän lihaa. Kobe-lihaa myyvällä kaupalla tai ravintolalla täytyy olla Japanin Kobe-yhdistyksen myöntämä sertifikaatti.

–  Muutamalla kaupalla lisenssi on, mutta Goodwin on ainoa sertifikaatin saanut ravintola, Laas kertoo.

Kobe-annokset tarjoillaan kuumalla kivellä, joten asiakas saa itse päättää, kuinka kypsänä hän haluaa nauttia annoksensa.

Goodwinin listalta löytyy myös kobe-lihasta valmistettu gourmet hampurilainen.

Lista on koko Goodwinin historian ajan pysynyt perustaltaan samana. Ravintola luottaa laadukkaiden pihvien vetovoimaan. Listalle on tuotu otettu vain harkitusti.

Vastikään alkuruokavalikoimaan tuli tataki-annos kobe-lihasta. Se koostuu ohuista häränlihasiivuista.

Maukkaan ruoan lisäksi Goodwin tarkoittaa hyvää juomaa.

– Tarjoamme pihviemme seuraksi niille parhaiten sopivia viinejä, Laas sanoo.

Ravintolan sijainnin puolesta voisi olettaa Goodwinin nousseen ennen kaikkea turistien suosioon. Laas kuitenkin korostaa, että suuri osa asiakkaista on lähistön asukkaita.

Helsingin lisäksi Goodwin-ravintola löytyy Tallinnasta. Tallinnan Goodwin perustettiin vuonna 2009. 

 

www.steak.fi

 

Eteläranta 14, 00130 Helsinki 

Viru 22, 10140 Tallinna

Teksti: Tiina Örn

 

Toptaste Oy 31.3.2023

 

Liharuokien valmistuksessa käytetään Josper-puuhiiliuunia.


Helsingin Goodwin on ainoa ravintola Suomessa, jolla on lupa tarjoilla erikoismenetelmällä kasvatettua japanilaisen kobe-härän lihaa.


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries