Maailmalla juhlitaan Pyhän Patrikin päivää

Irlannin kansallispäivä, St. Patrick's Day, näkyy eri puolilla maailmaa juhlien ja laulujen merkeissä tänäkin vuonna taas 17. maaliskuuta.


 

Irlannin kansallispäivä, St. Patrick's Day, on nykyään suosittu juhlapäivä, jota vietetään 17.maaliskuuta ja sen lähipäivinä eri puolilla maailmaa. Irlantilaista kansanperintöä juhlistetaan paraateilla, musiikilla, tanssilla ja tapahtumilla. Tänä vuonna Pyhän Patrikin päivä on perjantai, jolloin myös Helsingissä vietetään irkkujuhlia.

 

 

 

 

 

Irlannin kansallispäivä, St. Patrick's Day, näkyy eri puolilla maailmaa juhlien ja laulujen merkeissä tänäkin vuonna taas 17. maaliskuuta.

 

Suomessa päivää juhlitaan muun muassa Järvenpäässä Pub Artturissa, jossa voi nauttia irlantilaisesta ruoasta, juomasta ja musiikista. Kello 21 lavalle nousee trubaduuri Altti Uhlenius, ja loppuillasta pubin kellarissa raikuu karaoke. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

 

Vihreäteemaista kansallispäivää juhlitaan tietenkin kaikkialla Irlannissa. Esimerkiksi Dublinissa karkelot kestävät 16.-19. maaliskuuta. Pääkaupungissa voi kokea mahtavan paraatin 17.3. ja vierailla Irlannin kansallismuseon festivaalialueella, jossa järjestetään konsertteja, tanssiesityksiä ja näytelmiä.
 

Lue lisää festivaalista täältä: www.stpatricksfestival.ie

 

 

Taustatietoa
St. Patrick (Pyhä Patrik) eli 500-luvulla ja on irlantilainen pyhimys ja apostoli. Joka vuosi 17. maaliskuuta juhlitaan hänen kuoleman muistojuhlaa Irlannissa ja koko maailmassa. Se muistuttaa kristinuskon saapumisesta Irlantiin. Juhlallisuuksiin kuuluu yleensä julkisia paraateja ja festivaaleja, joissa pukeudutaan vihreisiin asusteisiin ja niin kutsuttuihin "shamrockeihin" - vihreisiin kolmiapiloihin.

 

 

 

Lähde: Tourism Ireland, related.dk 10.3.2023

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries