Dubai menestyi matkailukohteiden listauksessa

Abra, Dubai.


Arvostettu matkailukustantamo LonelyPlanet on juuri valinnut Dubain yhdeksi ensi vuoden parhaista kaupunkikohteista. Dubain matkailuneuvosto kertoi asiasta tiedotteessaan 22. lokakuuta 2019.

Listan ovat koonneet Lonely Planetin toimitus sekä matkailuasiantuntijoista koostuva ryhmä. Dubai pääsi ensi vuoden kymmenen kuumimman kaupunkikohteen joukkoon, koska se tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän ikonisia nähtävyyksiä, viihdettä sekä luonto- ja kulttuurielämyksiä ja koska kaupunki on tullut tutuksi "rajoja rikkovista vau-hankkeista". Yhdessä ne auttavat Dubaita lujittamaan asemaansa suosittuna matkakohteena.

- Valinta Lonely Planetin parhaiden matkakohteiden listalle on osoitus Dubain dynaamisesta kehityksestä. Maailman johtaviin kuuluvan matkailukustantamon tuki on omiaan lisäämään Dubain vetovoimaa uuden vuoden kynnyksellä. Tavoitteenamme on tulla maailman vierailluimmaksi kaupungiksi, ja pyrimme siten jatkamaan Dubain matkailumaineen vahvistamista innovatiivisilla, tehokkailla ja strategisilla aloitteilla vuonna 2020 ja siitä eteenpäin, sanoo Issam Kazim, joka on Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketingin (DCTCM) toimitusjohtaja.
 
- Dubai tunnetaan maailmanennätysten havittelusta, ja se auttaa houkuttelemaan kävijöitä. Ruoka on erinomaista, ja ostosmahdollisuudet sekä yöelämä ovat maailmanluokkaa. Expo 2020 -maailmannäyttelyn lähestyessä Dubai on laajentanut nähtävyystarjontaansa, johon sisältyvät nyt myös jättimäinen Ain Dubai -maailmanpyörä, Al Shindagha Museum ja Jameel Arts Centre, toteaa Lonely Planetin kokemusjohtaja Tom Hall.
 
Dubailla on tarjontaa kaikille kohderyhmille riippumatta siitä, kiinnostaako kävijöitä suurkaupunkiloma, romanttinen loma vai perheloma ja onko haussa kulttuuriseikkailuja vai makuelämyksiä. Lonely Planetin matkailuasiantuntijat suosittelevat seuraavia elämyksiä niille, jotka vierailevat Dubaissa vuonna 2020:
 
Tulevat nähtävyydet
 
·       Dubai odottaa yhteensä 25:tä miljoonaa kävijää ensimmäiseen Lähi-idässä järjestettävään maailmannäyttelyyn Expo 2020:een, joka pidetään 20. lokakuuta 2020-10. huhtikuuta 2021.
·       Museum of the Future on ainutlaatuinen hautomo, jossa tarkastellaan tieteen, tekniikan ja innovoinnin tulevaisuutta. Konseptia ilmentää ns. toruksen muotoinen ruostumattomasta teräksestä rakennettu ja arabialaisella kalligrafialla koristeltu museorakennus.
·       Toisena kohokohtana on Bluewaters Islandilla sijaitseva maailman suurin maailmanpyörä Ain Dubai, jolla on korkeutta 250 metriä. Sieltä avautuu upeat näkymät kaupungin rantaviivalle sekä Burj Al Arabin, Palm Jumeirahin, Burj Khalifan ja muiden tunnettujen maamerkkien suuntaan. 

Taidetta, kulttuuria ja kulttuuriperintöä
 
·       Dubainlahden kupeessa sijaitseva Al Seef -alue on Dubain historiallisen kaupunginosan viimeisin kehityshanke, joka vastaa kulttuurielämysten kasvavaan kysyntään.
·       Dubain historia kalastajakylänä herää henkiin Al Shindagha Museumin viimeistä huutoa olevassa multimediaelämyksessä. Dubai Museumin kokoelmista taas löytyy esineitä, joista vanhimmat on ajoitettu jopa 3 000 vuoden päähän ennen ajanlaskun alkua. Museo sijaitsee Al Fahidin linnoituksessa, joka on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista.
·       Viehättävät basaarit eli soukit ovat yhä tärkeä osa Old Dubain arkea ja kaupankäyntiä. Kävelyretki täällä on pakollinen tärppi, ja sen aikana voi vierailla maustebasaarissa (Spice Souk), kultaa, hopeaa ja jalokiviä notkuvassa kultabasaarissa (Gold Souk), Arabian tuoksuja tarjoavassa hajuvesibasaarissa (Perfume Souk) sekä värikkäistä tekstiileistä, hienoista silkeistä ja puuvillakankaista tunnetussa tekstiilibasaarissa (Textile Souk).
·       Jumeiran moskeijassa saa lähituntumaa islamilaiseen taiteeseen. Moskeija on rakennettu kivestä fatimidien keskiaikaisten perinteiden mukaisesti, ja siinä on kaksi minareettitornia suuren keskuskupolin molemmin puolin.
·       Vasta avatussa Jameel Arts Centressä on kolmessa kerroksessa kymmenen galleriaa, joita yhdistävät pihat, terassit ja aavikkopuutarhat.
·       Frying Pan Adventuresin järjestämät kierrokset antavat herkkusuille mahdollisuuden tutustua Dubain salattuihin gastronomisiin helmiin Old Dubain syrjäkaduilla, mutkittelevilla kujilla ja kuhisevilla toreilla. 

Dubain ikonit
 
·       Maailman korkein torni Burj Khalifa on useimmille tuttu. Kaikkiaan 828-metrinen ja 162-kerroksinen rakennus on todellinen katseenvangitsija kaupungin siluetissa. Rakennuksen yhteydessä toimii Dubai Mall, joka on shoppailun, viihteen ja vapaa-ajanaktiviteettien solmukohta.
·       Purjetta muistuttava Burj Al Arab on yksi Dubain ikonisimmista nähtävyyksistä ja maailman ylellisin hotelli, jossa ensiluokkaisen elämyksen viimeistelevät kullanhohtoinen sisustus, ylelliset sviitit ja ainutlaatuiset ruokailuelämykset.
·       Arabialaisen linnoituksen inspiroima Madinat Jumeirah koostuu kolmesta boutique-hotellista, ravintoloista ja myymälöistä. Niitä yhdistää varta vasten rakennettu joki, jonka voi ylittää perinteisillä abra-veneillä. 

Ranta- ja luontoelämykset
 
·       Dubain rantapromenadien varrelta löytyvät muun muassa La Mer ja Kite Beach, jotka tarjoavat viihdettä, seikkailuja ja vesiurheilua kaikenikäisille.
Nämä ja monet muut nähtävyydet tekevät Dubaista vertaistaan vailla olevan matkakokemuksen. Dubai on niin uskomaton kaupunki, että se on nähtävä omin silmin. Kaupungin hengen aistiminen on myös helpompaa kuin koskaan aikaisemmin, koska se on sijaintinsa vuoksi ihanteellinen stopover-kohde Aasian tai Afrikkaan matkustettaessa.
 
Katso lisää Lonely Planetin suosituksista täällä.
 
Lonely Planetin Best in Travel 2020 -kirjasta ja verkkosivuilta www.lonelyplanet.com/best-in-travel löytyy videoita ja suosituksia Dubaista sekä muista kärkikymmenikköön yltäneistä kaupungeista, maista ja alueista.

Kuvat: Dubain matkailuneuvosto

Al Seef, Dubai.

Burj Al Arab, Dubai.

Souk eli basaarit, Dubai.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries