Ravintola Šašlik vaalii venäläisiä perinteitä
Šašlikin ravintolasali on venäläiseen
tyyliin koristeellinen.
|
Parila sihisee, shampanskoje kuplii ja taustalla soi
venäläisten trubaduurien kaihoisat sävelmät. Siinä resepti, jolla Helsingissä
toimiva ravintola Šašlik aikoo
menestyä jatkossakin.
Ravintolan uudelle, 15. Lokakuuta 2019 vaihtuvalle à
la carte -listalle on poimittu ravintolan todelliset klassikot vuosien
varrelta. Näitä annoksia ovat vuosien saatossa nauttineet niin kuninkaalliset
kuin kuuluisat rokkistarat ja vieraat ympäri maailman.
Ravintola
Šašlik on kunniakkaasti vaalinut venäläistä ruokaperinnettä ja tsaarinajan
tunnelmaa jo vuodesta 1972. Liki 50 vuodessa Šašlik on kasvanut ravintolasta
instituutioksi, ollen yksi Suomen tunnetuimmista ravintoloista myös
kansainvälisesti ja nähtävyys jo itsessään.
Uudelle syksyn ja talven ruokalistalle keittiömestari Joni Utriainen on valinnut Šašlikin rakastetuimpia klassikoita vuosien varrelta, unohtamatta venäläisen keittiön tunnetuimpia klassikkoannoksia. Šašlikin vakioklassikoiden, Zakuskan, Bortštš-keiton, Iivanan Miekan, Maustehärän ja Uunijäätelön rinnalle on nostettu nämä menneiden vuosien klassikot: Herkkutatti Julienne, Savukalacoulibiac, Atamaanin lampaankyljykset, Pietari Suuren härkätournedos, Uspenskin suklaakupoli sekä Romanovin mansikat. Kaikki pääruoat tarjoillaan perinteiseen Šašlikin tyyliin parilalta runsaiden venäläisten lisukkeiden kera, ja lihat sekä kalat saavat upean makunsa aidosta puuhiiliuunista.
Klassikkoannoksia voi nauttia joko ravintolasaleissa tai omassa kabinetissa. Kahdeksan uniikkia kabinettia 2–50 henkilölle tarjoavat ainutlaatuiset puitteet niin rentoihin illanviettoihin ja juhlaillallisiin kuin kokouksiin ja lounaisiin - ilman erillistä tilavuokraa. Venäläiset trubaduurit esiintyvät ke-la iltaisin.
Uudelle syksyn ja talven ruokalistalle keittiömestari Joni Utriainen on valinnut Šašlikin rakastetuimpia klassikoita vuosien varrelta, unohtamatta venäläisen keittiön tunnetuimpia klassikkoannoksia. Šašlikin vakioklassikoiden, Zakuskan, Bortštš-keiton, Iivanan Miekan, Maustehärän ja Uunijäätelön rinnalle on nostettu nämä menneiden vuosien klassikot: Herkkutatti Julienne, Savukalacoulibiac, Atamaanin lampaankyljykset, Pietari Suuren härkätournedos, Uspenskin suklaakupoli sekä Romanovin mansikat. Kaikki pääruoat tarjoillaan perinteiseen Šašlikin tyyliin parilalta runsaiden venäläisten lisukkeiden kera, ja lihat sekä kalat saavat upean makunsa aidosta puuhiiliuunista.
Klassikkoannoksia voi nauttia joko ravintolasaleissa tai omassa kabinetissa. Kahdeksan uniikkia kabinettia 2–50 henkilölle tarjoavat ainutlaatuiset puitteet niin rentoihin illanviettoihin ja juhlaillallisiin kuin kokouksiin ja lounaisiin - ilman erillistä tilavuokraa. Venäläiset trubaduurit esiintyvät ke-la iltaisin.
Ravintola
Šašlik kertoi uudesta ruokalistastaan tiedotteessa 11. lokakuuta 2019.
Šašlik
illa on jatkossa entistäkin suurempi vastuu venäläisen ravintolakulttuurin
vaalimisessa Helsingissä, koska Katajanokalla toimiva yli 100-vuotias venäläistyylinen
Bellevue ilmoitti sulkevansa ovensa lokakuun lopulla.
Šašlikin omistaa yksityinen perheyritys
A&S Ravintolat joka on toiminut Helsingissä jo
25 vuoden ajan. Omistajat ovat Anne ja Sakari Tainio, joiden etukirjaimista
A&S Ravintolat on saanut nimensä. A&S Ravintoloihin kuuluu 7 Helsingin
ydinkeskustassa toimivaa uniikkia ruokaravintolaa; venäläinen Saslik,
lappilainen Saaga, suomalainen Savotta, ranskalainen La Maison,
Tervasaaren Savu sekä kesäravintolat Saari Sirpalesaaressa ja Saaristo
Klippanilla.
Kuvat: Šašlik
Šašlikin maustehärkä.
|
Šašlikin härkätournedos.
|
Šašlikin ravintolasali tsaikka.
|
Šašlikin borssi.
|
Šašlikin uunijäätelö Baked Alaska.
|
Ravintola Šašlik on kunniakkaasti vaalinut venäläistä ruokaperinnettä ja tsaarinajan tunnelmaa jo vuodesta 1972. |
Kommentit
Lähetä kommentti