Sagarmatha maistuva nepalilainen Tikkurilassa

Sagarmatha Special Mutton eli tandoorissa paistettua lampaansisäfilettä, tuorejuustoa, kuivattuja hedelmiä sipuli-pähkinäkermakastikkeessa.


Nepalilaistyylinen Sagarmatha on jo vuosien ajan toiminut Vantaan Tikkurilassa, mutta ravintolan sisäänkäynti K-Supermarket Ylivetoa vastapäätä Peltolantiellä on niin huomaamaton, että se voi jäädä huomaamatta.

Mietin vaimon kanssa syksyisenä sunnuntaina, mitä söisimme. Olimme edellispäivänä syöneet Ruskeasannan Shell-huoltoasemalla, joten nyt halusimme hieman vaihtelua. Hetken mietittyämme päätimme poiketa Sagarmathassa, jossa olimme viimeksi aterioineet useita vuosia sitten.

Syön yleensä varsin harvoin lammasta, mutta nyt päätin poiketa kaavastani ja tilasin listalta numeron 20 (20,50 euroa), joka on Sagarmatha Special Mutton eli tandoorissa paistettua lampaansisäfilettä, tuorejuustoa, kuivattuja hedelmiä sipuli-pähkinäkermakastikkeessa. Vaimo tilasi numeron 53 (21,90 euroa), joka on jättikatkarapuja curry-valkosipulikastikkeessa.

Ruokajuomaksi tilasimme veden lisäksi Sagarmathan omaa belgialaista vehnäolutta (6,90 euroa pullo), jossa oli mukavan pehmeä maltainen maku.

Sekä vaimo että minä olimme tyytyväisiä ruokiimme, jotka olivat sopivan mausteisia. Oli myös kiva, että lisukkeena tuotiin maistuvaa naan-leipää ja palanpainikkeeksi sai hakea kupillisen kahvia.

Sagarmatha on lisäksi siisti ravintola, jossa on ystävällinen palvelu, joten voin hyvin suositella paikkaa muillekin.

Kirjoittaja vieraili Sagarmathassa 13. lokakuuta 2019.

Teksti ja kuvat: Lapintiira

Jättikatkarapuja curry-valkosipulikastikkeessa.

Sagarmathan omaa belgialainen vehnäolut (6,90 euroa pullo), jossa on mukavan pehmeä maltainen maku tasapainottamassa mausteista ruokaa.


Nepalilaistyylinen Sagarmatha on jo vuosien ajan toiminut Vantaan Tikkurilassa, mutta ravintolan sisäänkäynti K-Supermarket Ylivetoa vastapäätä Peltolantiellä on niin huomaamaton, että se voi jäädä huomaamatta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries