Silja tarjoilee Pohjoismaista lähiruokaa

Viiden ruokalajin Menu Nordic ja kolmen ruokalajin Menu Nordic Vegan -kokonaisuudet on suunnitellut Silja Symphonyn keittiötiimi.


Silja Linen Bon Vivant -ravintolassa panostetaan kotimaisiin raaka-aineisiin ja puhtaaseen lähiruokaan. Uusissa Menu Nordic ja Menu Nordic Vegan -kokonaisuuksissa maistuvat puolankalainen nokkonen, luomukananmuna ja Saimaan vesistön hauki. Tallink Silja kertoi asiasta tiedotteessaan 17. syyskuuta 2019.
Annoksissa käytettävä nokkonen tulee Kainuusta, Puolangan Suolijärveltä. Siellä sijaitsevat Suomen suurimmat nokkospellot.

- Kasvatamme nokkosemme Suolijärvellä Kometon rinteen kupeessa. Nokkosemme kasvaa tutkitusti Euroopan puhtaimmassa ilmassa. Lisäksi tuotteidemme nokkospitoisuudet ovat Suomen korkeimmat. Uskallan väittää, että Ärmätin nokkonen on parasta lähiruokaa, mistä Suomesta voi saada, kertoo nokkostuottaja Heikki Kanniainen Ärmätti Oy:stä.

Myös Menu Nordicin hauki on kotimaista. Se on pyydetty pääosin Saimaan vesistöstä, Saaristomereltä ja Perämereltä.

- Pyrimme tekemään raaka-ainehankinnat läheltä aina, kun se esimerkiksi saatavuuden kannalta on mahdollista. Kaikki Silja Linen laivojen kalahankinnat tehdään WWF:n Kalaoppaan suositusten mukaisesti, Tallink Siljan Food & Beverage Concept Manager Jouni Pihkakorpi kertoo.

Menut sisältävät muun muassa voissa haudutettua haukea, lohta ja meriravunpyrstöä kotimaisella nokkospestolla, nokkosmehussa marinoitua mustajuurta sekä puolukkapäärynää ja vegaanisia marenkeja. 

Menujen takana ravintola-alan huippuammattilaiset

Viiden ruokalajin Menu Nordic ja kolmen ruokalajin Menu Nordic Vegan -kokonaisuudet on suunnitellut Silja Symphonyn keittiötiimi.

- Pohjolan mauissa yhdistyvät puhdas luonto ja lähellä kasvaneiden raaka-aineiden raikkaus. Tällä kertaa painotimme annoksissa perinteisiä kotimaisia makuja. Makuelämyksen viimeistelee kiitelty ja ansiokas viinilistamme sekä alkoholittomat vaihtoehtomme, Silja Symphonyn keittiöpäällikkö Jonas Niklasson kertoo. 

Silja Linen laivoilla työskentelee ravintola-alan huippuammattilaisia. Monet keittiöpäälliköistä ovat työskennelleet alalla pitkään.

- Laivojen keittiöpäälliköillä on vahva käsitys siitä, mitä ihmiset haluavat syödä. Meillä on suuri määrä usein matkustavia asiakkaita, joten menujen on jatkuvasti uudistuttava ja yllätettävä positiivisesti. Oman mausteensa asiaan tuovat valtavat volyymimäärämme. Matkustajamme ovat äärimmäisen ammattitaitoisissa käsissä myös ravintoloissamme, Pihkakorpi kehuu.
Menu Nordic ja Menu Nordic Vegan ovat tarjolla Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloissa 9.1.2020 saakka. Hinnat viineineen 118 euroa (Menu Nordic) ja 49 euroa (Menu Nordic Vegan).

Kuvat: Tallink Silja
Teksti: Lapintiira



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries