Frans & Amelielta poronpaistia ja herkkutattia
Maistelumenuhun
kuuluu makuja yhteensä seitsemästä annoksesta; kolmesta alku-, kahdesta pää- ja
kahdesta jälkiruoasta. Jokainen annos jaetaan yhdessä ystävän kanssa.
|
Helsinkiläisen Frans & Amelien
ja sen yhdeksän sisarravintolan syysmenu on lämpimien makujen juhlaa.
Poronpaistin kanssa nautitaan herkkutattia ja lime-selleripyreetä,
kananpojanrinnan kanssa punajuuricouscousia. Uuniomenapannukakku saa vierelleen
kardemummasiirappia ja manteli-suklaamousse suolaista kinuskia. Uutena
tarjoillaan listan maut yhteen kokoava, ystävän kanssa jaettava maistelumenu.
-Halusimme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden nauttia
mahdollisimman monta makua yhdellä aterialla. Idea on lähtöisin Jyväskylän
Frans & Sandra -bistrosta, jossa maistelumenua on menestyksellä tarjoiltu
asiakkaille jo toista vuotta, kertoo ketjupäällikkö Jussi Lampinen SOKMatkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta SOK:n 16. syyskuuta 2019
päivätyssä tiedotteessa.
-Maistelumenuhun kuuluu makuja yhteensä seitsemästä
annoksesta; kolmesta alku-, kahdesta pää- ja kahdesta jälkiruoasta. Jokainen
annos jaetaan yhdessä ystävän kanssa.
Maistelumenun sijaan syysmenulta voi myös valita
juuri itseä kiinnostavat annokset. Vegaaneille on tarjolla kolmen ruokalajin
vegaanimenu sopivine vegaanisine viineineen.
Ranskalaisen keittiön klassikot aina saatavilla
Frans & les Femmes -ravintoloiden
klassikkoannoksia rakastavia ei ole unohdettu. Neljästi vuodessa vaihtuvan
kausimenun rinnalla kulkee aina klassikkolista, jolta löytyy asiakkaiden
rakastamia annoksia, kuten etanoita, pariloitua maksaa, bouillabaissea
pippuripihviä sekä itse leivottua suklaakakkua.
-Suositut simpukkaperjantait jatkavat nekin eli joka
perjantai tarjoilemme tuoreita sinisimpukoita kermaisessa
Dijon-valkosipuliliemessä, niin kauan kuin niitä riittää”, Lampinen kertoo.
Kymmenen modernia bistroa
Aiemmin Sokos Hotellien hotelliravintoloina tutuiksi
tulleet Fransmannit uusittiin raikkaiksi ja rennoiksi bistroiksi vuosien
2016–2018 aikana. Uudistetuissa 10 Frans & les Femmes -ravintolassa
yhdistyvät rakkaus hyvään ruokaan, viiniin ja ihmisiin.
-Olemme saaneet asiakkailtamme todella hyvää
palautetta erityisesti uusista tiloista, jotka on sisustettu ajan henkeen hyvin
valoisiksi ja raikkaiksi, Lampinen kertoo.
-Ruoan osalta asiakkaita viehättävät tutut annokset,
mutta samalla kysellään säännöllisesti jotakin uutta. Ilahduttavaa on
lounaamme, Nizzan salaattitorin, suuri suosio. Eikä ihme, sillä se on todella
runsas, sanoisin jopa että kaupunkinsa runsain.
Syysmenu saatavilla 11. syyskuuta alkaen kaikissa
Frans & les Femmes -ravintoloissa.
Frans & Amelie, Kluuvikatu 8, Helsinki
Frans & les Femmes -ravintolat löydät
seuraavilta paikkakunnilta:
Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kouvola, Kuopio,
Mikkeli, Oulu, Rovaniemi, Tampere ja Vaasa
Kuva:
SOK
Teksti:
Johannes Virtanen
Kommentit
Lähetä kommentti