Hainan, Kiina


Hainanin edustajat esittelivät maakunnan matkailumahdollisuuksia Helsingissä 17. heinäkuuta.


Kiinan eteläisimmässä kärjessä sijaitseva Hainan on yksi Kiinan merkittävimmistä matkailukohteista ja Kiinan suurin trooppinen saari. Maakunnan edustajat kävivät heinäkuussa Helsingissä esittelemässä alueen matkailumahdollisuuksia, joihin heidän mukaansa kuuluvat upeat rannat, miellyttävä ilmasto ja korkeatasoiset lomanviettomahdollisuudet.

Hainan on ajankohtainen, koska suomalaiset matkailijat ovat voineet matkustaa Hainaniin viisumivapaasti vuoden 2018 toukokuusta lähtien.

Hainanin maakunnan kehittämisen komitean pääjohtaja Sun Ying kertoi, että Hainanin saaren matkailun kehittäminen nousi Kiinan kansalliseen strategiaan vuonna 2009.

Etelä-Kiinan merellä sijaitsevan Hainanin trooppisen saaren matkailutarjonta on jo nyt monipuolinen. Maakunta kehittää aktiivisesti tarjontaansa monilla matkailun eri osa-alueilla, kuten terveys ja hyvinvointi, meri, kulttuuri ja urheilu. Hainanissa on muun muassa 73 golfkenttää.

Suomalaiset matkustajat voivat matkustaa Hainaniin viisumivapaasti esimerkiksi Hongkongin tai Lontoon kautta. Viisumivapaus kestää enimmillään 30 vuorokautta. Edellytyksenä on rekisteröityminen Hainanissa toimivan matkatoimiston kautta.

Lentomatka Hongkongista Hainaniin kestää noin tunnin. Vain vajaa viikko sitten avattu suora lento Lontoosta Sanyaan Hainanille kestää 11 tuntia.

Hainanin visiona on, että vuoteen 2020 mennessä Hainanin saarella olisi yli 100 kansainvälistä lentoreittiä. Tällä hetkellä tavoitteena on myös parantaa yhteyksiä Hongkongista siten, että Hainanin ja Hongkongin välillä olisi vähintään yksi suora lento tunnissa. Tällä hetkellä Hongkongin ja Hainanin saaren välillä on 32 lentoa viikossa.

Hainanin tunnetuimmat matkailukohteet ovat Sanya Bay, Sanyan Yalong Bay, Haitang Bay, Dadongai Bay, Clearwater Bay, Shimei Bay, Bo’ao Bay, Moon Bay ja Haikoy Bay. Hainanissa operoi tällä hetkellä kaikkiaan 61 eri hotelliketjua, joilla on 157 neljän tai viiden tähden hotellia. Hainanissa avattii hiljattain myös ensimmäinen seitsemän tähden Atlantis-hotelli akvaarioineen ja huippuluokan palveluineen.

Hainanin maakunnan esittelytilaisuus houkutteli runsaasti toimittajia ja matkailualan väkeä Helsingin Radisson Blue Royal -hotelliin.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries