Kroatian suosio kasvoi

Kroatia on yksi suomalaisten matkailijoiden viime vuosien suosikkikohteista. Kuvassa Dubrovnikin lähistöllä olevan Cavtatin rantamaisemia.



Kroatia kasvatti eniten osuuttaan suomalaisten lomalennoissa kesäkaudella 2018. Mallorca sen sijaan oli laskussa. Näin kertoi Tjäreborg matkailun trendejä käsittelevässä tiedotustilaisuudessaan.

Kroatian lomalennot lisääntyivät peräti 37 prosenttia vuoden 2017 kesäkauteen verrattuna. Nousussa olivat myös Kypros (+19 %), Kreikka, (+14 %) ja Turkki (+7 %). Laskussa oli Mallorca (-19 %).

Merkillepantavaa on Tjäreborgin mukaan Turkin nousu edellisvuoden notkahduksen jälkeen. Yhtenä keskeisenä syynä Turkin kasvaneeseen suosioon matkayhtiö näkee maan valuutan heikentymisen, joka on tehnyt Turkista selvästi entistä edullisemman matkakohteen esimerkiksi suomalaiselle matkailijalle. Turkin liira on heikentynyt vuodessa noin 50 prosenttia euroon nähden.

Kroatian lomalennoissa on Tjäreborgin mukaan yksinkertaisesti tulossa kapasiteetin rajat vastaan parin viime vuoden rajun kasvun jälkeen.

Mallorcan lentojen vähentymisessä on Tjäreborgin mukaan kyse enemmänkin satunnaisvaihtelusta kuin trendistä. Mallorcan suosiota himmentää tosin alueen korkeahko hintataso.

Kanariansaaret on matkayhtiön mukaan säilyttänyt suuren suosionsa. Lennot Kanariansaarille vastaavat noin 70 prosenttia talvikauden lomalennoista. Kanarialle lentävät matkailijat, jotka etsivät talvella lähes takuuvarmaa aurinkoa mutta haluavat lentoajan pysyvän kohtuuden rajoissa.

Tjäreborg julkaisi matkailutilastojaan 21. syyskuuta 2018.

Kuva: Lapintiira

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries