Turkki, top 10 kohteet

Turkin suosio suomalaisten matkailijoiden keskuudessa on taas nousussa. Turkki on entistä edullisempi matkakohde maan valuutan viimeaikaisen heikentymisen vuoksi. Kuvassa Kusadasin rantaa. Kuva: Lapintiira.


Alanya on suomalaisten ykkössuosikki Turkin matkakohteista. Toisena on Istanbul ja kolmantena Antalya. Luokittelu perustuu nettimatkatoimisto ebookersin varaustilastoihin tammi-kesäkuulta 2018.

Turkki on suomalaisten suosima matkailumaa, vaikka sen houkuttelevuus tilapäisesti laimeni parin viime poliittisen ja taloudellisen kuohunnan aikana. Tänä vuonna Turkin suosio suomalaisten mielissä näyttää jälleen olevan nousussa.

Nettimatkatoimisto ebookersilla lento- ja hotellipaketteja Turkkiin on varattu tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla 40 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavalla jaksolla. Ebookersin mukaan Turkin suosiota on lisännyt Turkin liiran heikentyminen, mikä on tehnyt Turkista matkailijoille entistäkin edullisemman kohteen.

Muitakin syitä Turkin suureen suosioon on, muistuttaa ebookersin viestintäpäällikkö Claudia Parker.

“Monipuolisuus. Turkki on kulttuurimatkailijalle ehtymätön aarreaitta, mutta sillä on tarjota myös Välimeren parhaisiin lukeutuvat aurinkorannat. 3,5 tunnin suora lento Helsingistä Istanbuliin on houkutteleva”, sanoo Parker yhtiön tiedotteessa.

Turkin ainutlaatuisuus perustuu sen historialliseen sijaintiin idän ja lännen välissä. Tämä konkretisoituu maan pääkaupungissa Istanbulissa, joka on maailman ainoa kahdessa maanosassa sijaitseva kaupunki. Istanbulin lävitse kulkee Euroopan ja Aasian raja. Istanbul tunnettiin myös Itä-Rooman eli Bysantin valtakunnan pääkaupunkina yli tuhannen vuoden ajan.

“Istanbul on koko maailman mittakaavassa ainutlaatuinen kulttuurikaupunki, mutta sen lisäksi Turkilla on vaikkapa sellaisia pakko-nähdä-ennen-kuolemaa-kohteita kuin Pamukkalen uskomattomat kalkkikivialtaat ”, sanoo Parker.

Takuuvarman kulttuuri- ja aurinkoloman lisäksi Turkki taipuu myös aktiivilomakohteeksi.

“Turkissa on hyvät golfkentät ja vaihteleva maasto vaeltamisesta kiinnostuneille”, sanoo Parker.

Turkin matkailun sesonki on Välimeren maiden tapaan huhti-lokakuussa, mutta Parkerin mukaan Turkkia kannattaa pitää mielessä myös sesongin ulkopuolella.

“Sesongin ulkopuolella matkustava nauttii entistä edullisimmista hinnoista ja maassa on eri tavoin kiinnostava ilmapiiri ilman turisteja.”


Suomalaisten suosikkikohteet Turkissa*

1. Alanya
2. Istanbul
3. Antalya
4. Side
5. Marmaris
6. Belek
7. Manavgat
8. Kemer
9. Kusadasi
10. Cesme

Lähde: ebookers, Suomalaisten lento- ja hotellipakettien varaukset Turkkiin, tammi-kesäkuu 2018.

Turkki on monen suomalaisen matkanjärjestäjän ohjelmassa. Turkin-matkoja järjestävät muun muassa Aurinkomatkat, Detur, Tjäreborg ja TUI

Kirjoittaja on vieraillut Turkissa useita kertoja vuoden 1990 jälkeen. 

Lomanviettoa Turkin Kusadasissa. Kuva: Lapintiira.

Maisema Turkin Kusadasissa. Kuva: Lapintiira.

Suomalaisia matkailijoita Turkin Kusadasissa. Kuva: Lapintiira.

Suomalaisten lomanviettoa Turkin Kusadasissa. Kuva: Lapintiira.

Uimaranta Turkin Kusadasissa. Kuva: Lapintiira.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries