Coca-Cola Joulurekka starttaa Vantaalta


Coca-Cola Joulurekka aloittaa kiertueensa Vantaalta lauantaina 7.12.2019. Viimeinen pysäkki on Maarianhaminassa lauantaina 21.12.  


Suomalaiskaupunkeihin saapuu mielenkiintoinen vieras, kun viime vuonna kymmenessä kaupungissa pysähtynyt Coca-Cola Joulurekka aloittaa tämän vuoden kiertueen. Heti itsenäisyyspäivän jälkeen 7. joulukuuta 2019 käynnistyvä kiertue pysähtyy jälleen kymmenessä kaupungissa. 

Yhdeksän paikkakuntaa oli valittu etukäteen, mutta yhden valintaan suomalaiset pääsivät vaikuttamaan. Ensimmäistä kertaa äänestysmenetelmänä käytettiin Spotifyn paikkakuntakohtaisten joulusoittolistojen kuuntelua. Voittajakaupunki on Forssa, jonka joululaululistaa kuunneltiin äänestysaikana eniten. Tuhansin valoin koristeltu rekka ja sen mukana matkaava joulutapahtuma pysähtyvät Forssassa keskiviikkona 18.12.

Coca-Colan Joulurekkakiertue oli viime vuoden ilmiö. Viime vuoden kiertueen jälkeen Suomen Coca-Colalle on tullut lukuisia pyyntöjä ja tiedusteluja kiertueen tuomiseksi uusiin kaupunkeihin. Tänä vuonna Joulurekka tuo iloisen joulutapahtuman 7.–21.12. ajettavalla kiertueellaan Vantaalle, Kouvolaan, Joensuuhun, Tuuriin, Seinäjoelle, Turkuun, Kirkkonummelle, Äänekoskelle ja Maarianhaminaan. Kymmenennen pysähdyspaikan suomalaiset pääsivät äänestämään viiden kaupungin kesken.

Suomalaiset pääsivät ensimmäistä kertaa maailmassa äänestämään yhden kiertuekaupungin kuuntelemalla joulumusiikkia. Vaihtoehtoina oli viisi Joulurekan reitille sopivaa kaupunkia: Forssa, Heinola, Mikkeli, Nokia ja Pori. Jokaiselle kaupungille oli laadittu oma joulusoittolistansa Spotifyhin. Suurimman kuuntelumäärän keräsi Forssa, jonne Coca-Cola Joulurekka saapuu keskiviikkona 18.12. Tapahtumapaikkana on Forssan K-Citymarket. 

Joulumusiikin kuuntelulla äänestyksen voittoon

-Joulurekan halutaan vierailevan useammassa kaupungissa kuin mitä on mahdollista toteuttaa. Joulurekka ehtii pysähtymään 10 kaupungissa ennen joulua. Jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan joulumieltä tuovaan tapahtumaan, valitsimmekin tämän vuoden kiertueelle kahdeksan uutta paikkakuntaa. Reitin varrella oli useita mahdollisia pysähdyskohteita, joista yhden valinnassa pyysimme apua suomalaisilta, sanoi Suomen Coca-Colan viestintäpäällikkö Théa Natri yhtiön tiedotteessa 3. joulukuuta.     

Suomalaisten joulumusiikkimaku on melko yhteneväinen ympäri Suomea. Lähes kaikkialla Suomessa Mariah Careyn ´All I Want for Christmas Is You´ on Spotifyn kuunnelluin joulukappale myös monissa kaupungeissa, näin myös kaikissa äänestyksessä mukana olleissa kaupungeissa. Samoin Wham! -yhtyeen White Christmas. Suomalaisista kymmenen suosituimman joukossa kaikissa äänestyskaupungeissa on Haloo Helsingin ja Cantores Minoresin esittämä ´Joulun kanssas jaan’ ja Suvi Teräsniskan ’Tulkoon joulu’.

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa Napapiirillä

Joissain Euroopan maissa Coca-Cola Joulurekka on kiertänyt jo lähes 20 vuotta. Niinpä se on vieraillut joissain kaupungeissa jo useamman kerran. Suomessa kiertue järjestetään vasta toistamiseen, mikä tekee jokaisesta pysähdyksestä erityisen. Joulurekkaa vastassa on suuria määrä ihmisiä, jotka haluavat nähdä mainoksista tutun valaistun Joulurekan ensimmäistä kertaa omin silmin.

Ensimmäisillä Suomen kiertueillaan rekka myös tekee kansainvälistä historiaa. Viime vuonna Joulurekka pysähtyi ensimmäistä kertaa ikinä Napapiirillä ja suomalainen Joulupukki ja ikoninen Joulurekka kohtasivat ensimmäisen kerran. Tänä vuonna punainen Coca-Cola Joulurekka matkustaa Viking Linen punaisella M/S Viking Grace -risteilyaluksella Turusta Ahvenanmaalle Maarianhaminaan. Molemmat ovat Joulurekan historian ensimmäisiä, niin risteily kuin vierailu Ahvenanmaallakin.

Coca-Cola Joulupukki tulee Ahvenanmaalta

Coca-Cola Joulupukin juuret ovat Ahvenanmaalla. Hahmon piirsi 1930-luvulla Haddon Sundblom, jonka isä oli kotoisin Ahvenanmaalta, Föglön saarelta. Sundblom uudisti alun perin pelottavan ja synkän joulupukin lämminhenkiseksi, punaposkiseksi ja punanuttuiseksi hahmoksi, jolla on ollut kansainvälistä vaikutusta käsitykseemme Joulupukin ulkonäöstä. Sundblomin luoma Coca-Cola Joulupukki hymyilee myös Suomea kiertävän Joulurekan kyljessä. 

-Coca-Cola Joulurekka on kiertänyt kaikkialla Pohjoismaissa Islantia myöten. Mielestämme nyt oli korkea aika viedä Coca-Cola Joulupukilla koristeltu rekka Haddon Sundblomin juurille Ahvenanmaalle. Samalla voimme kansainvälisesti myös muistuttaa tämän ikonisen jouluhahmon suomalaisista juurista: Ruotsissahan Sundblomin kerrotaan olevan ruotsalainen äitinsä kotimaan vuoksi, Natri kertoo.    

Kiertueaikataulu:
  • Vantaa la 7.12.
  • Kouvola ma 9.12.
  • Joensuu ti 10.12.
  • Tuuri to 12.12.
  • Seinäjoki pe 13.12.
  • Turku la 14.12.
  • Kirkkonummi ma 16.12.
  • Äänekoski ti 17.12.
  • Forssa ke 18.12.
  • Maarianhamina la 21.12.
  •  
Joulutohinaa valokuvilla, juomilla ja hyväntekeväisyysruletilla

Coca-Cola Finlandin mukaan neljä tuntia kestävässä tapahtumassa voi kuvauttaa itsensä yksin tai ystävien kanssa valaistun rekan vieressä erityisellä kuvauspaikalla. Jokaisella pysähdyspaikalla jaetaan juomia, joita nauttiessa voi seurata rekan ympärillä olevaa joulutohinaa. Toivottavaa on, että mahdollisimman moni osallistuu tyhjillä tölkeillä hyväntekeväisyysrulettiin, jonka tuotto lahjoitetaan Ronald McDonald Talolle.

Todennäköistä on, että tapahtumien kävijämäärät ovat suuria ja on hyvä varautua liikenneruuhkiin. Paikalle saapuvien kannattaa suosia julkista liikennettä ja jättää auto muille pysäköintipaikoille. Markkinoinnin vastuullisuus on Coca-Colalle tärkeää, minkä vuoksi joulurekkatapahtumien, kuten muidenkin yhtiön tapahtumien, ikäraja on 13 vuotta. Nuoremmat ovat tervetulleita vanhempiensa kanssa.

Tiesitkö tämän Coca-Cola Joulurekasta?
  • Coca-Cola Joulurekka nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan joulumainoksessa 90-luvulla.
  • Joulurekka on vieraillut 20 vuoden ajan yli 300 kaupungissa eri puolilla maailmaa. 
  • Tänä vuonna Coca-Cola Joulurekat näkyvät televisiomainoksissa yli sadassa maassa.
  • Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa kerääntyvät vuosittain seuraamaan Coca-Cola Joulurekan matkaa ja osallistuvat sen mukanaan tuomaan joulutapahtumaan.
  • Suomen tapahtumassa voi otattaa itsestään valokuvan Joulurekan kanssa.
  • Tilaisuudessa jaetaan ilmaisia juomia. Tyhjät tölkit voi kierrättää rekalla osallistumalla kierrätysrulettiin, jossa voi voittaa yllätyslahjan. Rulettiin osallistuvien tölkkien pantit lahjoitetaan Ronald McDonald Lastentalolle.
  • Suomessa nähtävä Coca-Cola Joulurekka on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka vm. 1978. Rekka on ollut Suomessa 80-luvulta saakka.
  • Rekka on 19 metriä pitkä ja sen kyljissä loistaa noin 11 000 led-valoa.
  •  
Kuvat: Coca-Cola


Vuosi sitten Coca-Cola Joulurekka vieraili ensimmäistä kertaa Napapiirillä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries