Liettuan Vilna esiintyy HBO:n Chernobyl-sarjassa


Suoratoistopalvelu HBO:n vuonna 2019 julkistama menestyssarjassa Chernobyl on yksi useista Vilnassa viime vuosina kuvatuista kansainvälisistä menestyssarjoista. Kuvassa näyttelijät Stellan Skarsgård ja Jared Harris. Kuva: HBO



Liettua ja sen pääkaupunki Vilna ovat keskeisessä roolissa suoratoistopalvelu HBO:n vuonna 2019 lanseeraamassa menestyssarjassa Chernobyl. Vilnan kaupungin matkailutoimisto Go Vilnius kertoi asiasta tiedotteessaan.

Vastoin yleistä luuloa, 1980-luvun ydinvoimalaonnettomuutta kuvaavaa Chernobylia ei kuvattu aidossa ympäristössä Ukrainassa, vaan suurimmaksi osaksi Vilnassa ja sen Fabijoniskes-kaupunginosassa.

Vilnassa on viime vuosina kuvattu useita kansainvälisiä menestyselokuvia ja –sarjoja. Chrnobylin lisäksi Vilnassa ja sen ympäristössä kuvattiin Netflix-suoratoistopalvelun sarjaa The Last Czars, BBC:n hienoa minisarjaa Sota ja rauha (War and Peace) ja HBO/Sky:n sarjaa Katariina Suuri (Catherine the Great).

Baltic Film Services –yhtiön yksi perustaja ja tuottaja Lineta Miseikyte näkee useita syitä Vilnan suurelle suosiolle elokuvateollisuuden tuotantopaikkana.

-Keskusteltuani ulkomaisten tuottajien kanssa Vilnassa työskentelystä, he kaikki mainitsevat Vilnan koon. Toisin kuin muissa eurooppalaisissa suurkaupungeissa, vilnassa kaikki on enintään kymmenen minuutin matkan päässä eikä useiden tuntien. Lentokenttä on lähellä samoin kuin kuvauspaikat ja studiot, mikä helpottaa logistiikkaa, sanoo Miseikyte, joka oli mukana muun muassa Chernobyl-sarjan tuotannossa.

Vilnassa on Miseikyten mukaan lisäksi tarjolla riittävästi elokuva-alan osaamista, koska elokuvateollisuudella on kaupungissa pitkät perinteet.

Menestyssarjojen kuvauspaikoista on tulossa Vilnalle vetonaula, joka houkuttelee kaupunkiin ulkomaisia matkailijoita.

BBC:n tuottama upea minisarja Sota ja rauha kuvattiin niin ikään suurelta osin Vilnassa ja sen lähiympäristössä.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries