Hämeen linna valaistaan kahdeksi viikoksi

Hämeen linnan jouluvalaisu sytytetään täyteen loistoonsa Tuomaan markkinoiden yhteydessä lauantaina 14.12.2019 klo 16.30. Kuva: Markus Kauppinen.



Hämeen linnan jouluvalaisu sytytetään täyteen loistoonsa Tuomaan markkinoiden yhteydessä lauantaina 14.12.2019 klo 16.30. Avoimen kilpailun voittajien suunnittelemat teokset ovat nähtävillä yksitellen illasta aamun koittoon noin 15 tunnin ajan viikolla 51.

Jouluaattona ja joulupyhinä linnan valaisu on pyhitetty ammattilaisten käsialalle, ja viimeinen mahdollisuus nähdä valaisu koko komeudessaan on tapaninpäivänä.

- Tänä vuonna linnan valaisussa on elävyyttä, sillä valot tulevat muuttumaan ja kehittymään sitä mukaa, mitä lähemmäksi joulua mennään. Myös muitakin kiinnostavia lisäelementtejä on luvassa, vihjailee linnan valaistuksesta vastaavan Torvinen Showtekniikan Panu Koskinen.

- Viime vuoden Tuomaan markkinoiden juhlavalaisu sai kaupunkilaisilta niin huiman vastaanoton, että Suomen kansallismuseo päätti lähteä tähän uudelleen. Tänä vuonna Tuomaan markkinat on pidennetty kaksipäiväiseksi ja Vankila on myös valaistu. Juhlavalaisulla saamme nostettua linnan maiseman keskipisteeksi, jollainen se aikoinaan oli keskiaikaisessa Hämeessä vaatimattoman puuasutuksen keskellä, kertoo Hämeen linnan intendentti Jouni Marjamäki Suomen kansallismuseosta.

Hämeenlinnan kaupunki kertoi joulun valaistussuunnitelmista tiedotteessa 20. Marraskuuta 2019.

Lisätietoa Hämeenlinnan Tuomaan markkinoista: https://www.kansallismuseo.fi/fi/tapahtumat/tuomaan-markkinat-haemeen-linnassa

Myös vankila valaistaan. Kuva: Tomi Jokela.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries