Dubai tarjoaa historiallisia nähtävyyksiä

Dubai Museum toimii kaupungin vanhimmassa rakennuksessa, vuonna 1787 rakennetussa Al Fahidin linnoituksessa.



Dubai tunnetaan nykyään aavikkometropolina, jota hallitsevat modernit pilvenpiirtäjät. Sieltä löytyy kuitenkin mielenkiintoisia tutustumiskohteita myös historiannälkäisille.
Kaupungin kiehtovaan historiaan voi syventyä Dubain kaupunginmuseossa eli Dubai Museumissa, joka sijaitsee kaupungin vanhimmassa rakennuksessa, vuonna 1787 rakennetussa Al Fahidin linnoituksessa. Jumeirahin pohjoispuolella sijaitsevassa Etihad Museumissa taas voi tutustua tapahtumiin, jotka johtivat Yhdistyneiden arabiemiirikuntien perustamiseen vuonna 1971.

Kahvikissojen kannattaa suunnata kahvimuseoon eli Coffee Museumiin, jossa kerrotaan maan kahvikulttuurista. Museossa voi ihmetellä myös mitä erilaisimpia välineitä, joita tämän suosikkijuoman valmistuksessa on käytetty vuosien varrella, sekä tutustua arabialaisen ja etiopialaisen kahvin eroihin. Kolikoista kiinnostuneiden tärppikohde on Coin Museum, jossa on näytteillä jopa 470 erilaista kolikkoa eri aikakausilta. 

Dubain vanhankaupungin eli Old Dubain perinteisissä basaareissa (souk) voi shoppailla paikallisten tapaan. Myynnissä on muun muassa kultaa, tekstiilejä ja mausteita, ja tinkimällä voi tehdä hyviä kauppoja. Vanhastakaupungista löytyy myös Port Saeed, johon paikalliset kokoontuvat juomaan teetä. Lisäksi kannattaa tutustua Satwan alueeseen, joka on Dubain alkuperäinen kauppapaikka ja nykyinen taide-, kulttuuri- ja ruokakeskittymä. 

Vanhankaupungin opastettuja kiertokäyntejä tarjoavat monet toimistot, kuten Wander With Nada, jota ylläpitää paikallinen yrittäjä. Hän jakaa mielellään tietämystään Dubain kulttuuriperinnöstä. Monia vierailijoita houkuttelee myös Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding, jossa voi niin ikään uppoutua Dubain historiaan sekä paikallisten uskontoon ja perinteisiin.

Etihad Museumissa voi tutustua tapahtumiin, jotka johtivat Yhdistyneiden arabiemiirikuntien perustamiseen vuonna 1971.

Kahvikissojen kannattaa suunnata kahvimuseoon eli Coffee Museumiin, jossa kerrotaan maan kahvikulttuurista.

Kahvimuseossa voi ihmetellä mitä erilaisimpia välineitä, joita tämän suosikkijuoman valmistuksessa on käytetty vuosien varrella.

Kahvimuseossa voi tutustua arabialaisen ja etiopialaisen kahvin eroihin.

Kolikoista kiinnostuneiden tärppikohde on Coin Museum, jossa on näytteillä jopa 470 erilaista kolikkoa eri aikakausilta. 

Dubain vanhankaupungin eli Old Dubain perinteisissä basaareissa (souk) voi shoppailla paikallisten tapaan. 

Myynnissä on muun muassa kultaa, tekstiilejä ja mausteita, ja tinkimällä voi tehdä hyviä kauppoja.

Al Fahidin linnoitus.

Dubaissa kohtaavat uusi ja vanha.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries