Meritorppa tarjoaa kalaherkkuja



Kala eri moudoissa näkyy ja maistuu myös Kalastajatorpan Meritorppa-ravintolassa. Tästä pitää huolen Meritorpan keittiömestari Pauli Ojala, joka tunnustautuu intohimoiseksi kalamieheksi. 


Ei liene sattuma, että Kalastajatorpan nimi viittaa kalastukseen. Hilton-ketjuun kuuluva hotelliravintolakokonaisuus sijaitsee Helsingin Munkkiniemessä meren rannalla.

Kala eri moudoissa näkyy ja maistuu myös Kalastajatorpan Meritorppa-ravintolassa. Tästä pitää huolen Meritorpan keittiömestari Pauli Ojala, joka tunnustautuu intohimoiseksi kalamieheksi.

Ojalan mukaan on luontevaa, että Meritorpan listalta löytyy monenlaisia kalaruokia, koska ravintola sijaitsee aivan meren äärellä ja ravintolasalista näkyy Laajasalon lahdelle, josta sieltäkin on saatavissa monenlaista kalaa. Helsingin seudulla ei muutenkaan ole kovin paljon vaihtoehtoja kalaruuan ystäville, joten siinäkin mielessä Meritorppa osuu kalaherkuillaan markkinarakoon.

Ojalan mukaan Meritorpan ruokalista elää muutenkin vuodenaikojen mukaan. Tammikuussa on tarjolla bliniä ja muikunmätiä, keväällä syödään parsaa, kesällä nautitaan perunasta, syksyllä herkutellaan sienillä ja mädillä. Ojala muistuttaa, että kalaruokien lisäksi Meritorpan listalta löytyy herkullisia liharuokia eikä vege-vaihtoehtojakaan ole unohdettu. Pauli Ojalalla on takanaan työura kuuluisassa Savoy-ravintolassa, josta hän toi klassisen ranskalaisen keittiön osaamista Kalastajatorppaan.

Minulla oli tilaisuus maistella Meritorpan kalaherkkuja ja muita loistavista raaka-aineista loihdittuja hyviä aterioita 28. marraskuuta 2019, ja hyvältä maistui. Hyvien kalaruokien kanssa maistelimme hyviä viinejä, muun muassa klassista Chablista, joka perinteisesti sopii hyvin lohen kanssa.


Hyvä alkupala Skagen. Savustettua kirjolohenmätiä, punasipulia ja saaristolaisleipää.

Paistettua kuhaa suppilovahveromuhennoksen kera.

Voissa haudutettua kirjolohta.

Loiren alueen Sauvignon Blanc, vegaaninen Cava ja Chablis ovat hyviä kavereita kalalle.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries