Meritorppa tarjoaa kalaherkkuja
Kala eri
moudoissa näkyy ja maistuu myös Kalastajatorpan Meritorppa-ravintolassa. Tästä
pitää huolen Meritorpan keittiömestari Pauli Ojala, joka tunnustautuu
intohimoiseksi kalamieheksi.
Ei liene sattuma,
että Kalastajatorpan nimi viittaa kalastukseen. Hilton-ketjuun kuuluva
hotelliravintolakokonaisuus sijaitsee Helsingin Munkkiniemessä meren rannalla.
Kala eri
moudoissa näkyy ja maistuu myös Kalastajatorpan Meritorppa-ravintolassa. Tästä
pitää huolen Meritorpan keittiömestari Pauli Ojala, joka tunnustautuu
intohimoiseksi kalamieheksi.
Ojalan mukaan on
luontevaa, että Meritorpan listalta löytyy monenlaisia kalaruokia, koska
ravintola sijaitsee aivan meren äärellä ja ravintolasalista näkyy Laajasalon
lahdelle, josta sieltäkin on saatavissa monenlaista kalaa. Helsingin seudulla
ei muutenkaan ole kovin paljon vaihtoehtoja kalaruuan ystäville, joten siinäkin
mielessä Meritorppa osuu kalaherkuillaan markkinarakoon.
Ojalan mukaan
Meritorpan ruokalista elää muutenkin vuodenaikojen mukaan. Tammikuussa on
tarjolla bliniä ja muikunmätiä, keväällä syödään parsaa, kesällä nautitaan
perunasta, syksyllä herkutellaan sienillä ja mädillä. Ojala muistuttaa, että
kalaruokien lisäksi Meritorpan listalta löytyy herkullisia liharuokia eikä vege-vaihtoehtojakaan
ole unohdettu. Pauli Ojalalla on takanaan työura kuuluisassa
Savoy-ravintolassa, josta hän toi klassisen ranskalaisen keittiön osaamista
Kalastajatorppaan.
Minulla oli
tilaisuus maistella Meritorpan kalaherkkuja ja muita loistavista raaka-aineista
loihdittuja hyviä aterioita 28. marraskuuta 2019, ja hyvältä maistui. Hyvien
kalaruokien kanssa maistelimme hyviä viinejä, muun muassa klassista Chablista,
joka perinteisesti sopii hyvin lohen kanssa.
|
Hyvä alkupala
Skagen. Savustettua kirjolohenmätiä, punasipulia ja saaristolaisleipää.
|
Paistettua kuhaa
suppilovahveromuhennoksen kera.
|
Voissa
haudutettua kirjolohta.
|
Loiren alueen
Sauvignon Blanc, vegaaninen Cava ja Chablis ovat hyviä kavereita kalalle.
|
Kommentit
Lähetä kommentti