Nauttivatko blineistä aikanaan, 1800- ja
1900-lukujen vaihteessa, myös ravintolan kanta-asiakkaat; kuvataiteilijat
Albert Edelfelt, Oscar Kleineh, Hjalmar Munsterhjelm ja monet muut - vaikea
sanoa. Mutta talvi-iltoina taiteilijoilla oli tapana kokoontua Kappelin
seinien suojaan, tuttuun pöytään, ystävien keskelle. Kanta-asiakkaiden
maalaamia töitä päätyi Kappelin seinillekin.
Kappelin keittiössä asuvaa Pyhää Gambrinusta
bliniviikot hymyilyttävät. Albert Edelfeltin Kappelille maalaama
oluenpanijoiden ja -juojien suojelupyhimys nauttisi mieluusti oluensa
kanssa voita tirisevän blinin.
Talven 2020 bliniviikoilla tarjoillaan rapeiksi
paistettuja blinejä valinnaisin lisukkein; sienisalaatilla, siianmädillä
tai hienostuneimmin Carelian Caviarin kaviaarilla ja lasillisella
samppanjaa.
-Suosituin annoksemme on blinipaletti, johon kuuluu
useita lisukkeita. Blini on herkullinen ruoka sellaisenaan, ja tämä annos
riittää hyvin kokonaiseksi ateriaksi, ravintolanjohtaja Santeri
Uusitalo kertoo.
Tarjolla on myös kolmen ruokalajin blinimenu,
jonka alkuun nautitaan kuohkeaa hummeri-rapukeittoa. Juomaksi blineille
suositellaan Kappelista proseccoa, samppanjaa tai alsacelaista rieslingiä.
-Olut on tietysti aina raikas valinta blinin rasvaisuutta
tasoittamaan. Tänä vuonna suositusoluemme on virolaisen Põhjala
Breweryn Uus Maailm Ipa-olut, Uusitalo kertoo.
Blinejä ja taidetta on tarjolla myös toisessa
helsinkiläisessä klassikkoravintolassa, 122-vuotiaassa Salvessa Helsingin
Hietalahdenrannassa.
Kappelin bliniviikot 8.1.-28.3.2020, Salven
bliniviikot 1.1.-31.3.2020.
Kappelin Blinipaletti S-Etukortilla 29,90 e,
norm. 33,90 e. Blinimenu 55 e / 62 e , blini alkuruokana alkaen 15 e.
Salven bliniannos, alkaen 12,70 e, blini kolmella lisukkeella 31,20 e
(S-Etukortilla), norm. 36,70 e.
Kappelin toiminnasta vastaava SOK kertoi
asiasta tiedotteessaan 18. joulukuuta 2019.
|
Kommentit
Lähetä kommentti