Helsingin Salmisaareen golfkeskus - mukana JVG

Salmisaari Golfin olosuhteet ja simulaattori tarjoavat ammattimaisen harjoitteluympäristön. Kaikkein tärkein keskukselle on kuitenkin tarjota elämyksiä.


 

Helsingin keskustaan on avattu ammattilaistason golfsimulaattorikeskus. Ympärivuotinen harjoittelu- ja pelikeskus palvelee niin tavoitteellisesti pelaavia kuin ensikertalaisia elämyshakuisia golfaajiakin. Salmisaari Golfissa on kolme verhoilla eristettävää väylää, puupohjaiset lyöntialustat ja Trackman 4 -simulaattorit. Perustajajäseniin kuuluvat räpduo JVG:n Jare Brand ja VilleGalle.

 

Helsingin Salmisaareen, kymmenen minuutin matkan päässä ydinkeskustasta, on marraskuussa avattu kaikille avoin ammattilaistason golfsimulaattorikeskus Salmisaari Golf.

Salmisaari Golf tarjoaa asiakkailleen ympärivuotisen golfelämyksen. Jäsenillä on sisäänpääsy kellon ympäri. Salmisaari Golf on osa Salmisaareen rakentunutta liikuntaelämyskeskittymää.

Keskus palvelee niin päämäärätietoisesti harjoittelevia kuin lajia vasta kokeilevia. Lisäksi tilat toimivat hyvin juhlien, seminaarien, kokousten ja työyhteisöjen virkistyspäivien tapahtumapaikkana. Simulaattoreita on kolme.

– Jokaisen simulaattorin saa eristettyä omaksi huoneekseen samettisilla ääntä ja valoa eristävillä teatteriverhoilla. Viisimetrisiin lyöntialustoihin on rakennettu puupohjat, ja koko tilassa on ilmanpuhdistimet, Salmisaari Golfin toimitusjohtaja Teppo Kuittinen kertoo yhtiön tiedotteessa 16.11.2021.

Kolme huippuluokan Trackman 4 -golfsimulaattoria näyttävät datan jokaisesta lyönnistä. Trackman mittaa mailan, osuman ja pallon lennon tietoja yli miljardin osuman tietokantaan, jotta simulaattoripallo lentää samalla tarkkuudella kuin ulkokentillä.

Lyöntidatan voi tallentaa simulaattoriin, jotta omaa kehitystä saa seurattua pitkällä aikavälillä.

– Lyöntiä lukevat sensorit ovat kaikki ulkoisia eli sensoreita ei tarvitse kiinnittää golfaajaan tai mailaan. Se on kätevää ja nopeaa. Siitä on hyötyä etenkin valmentamisessa. Sen avulla etävalmentaminen on mahdollista, Kuittinen sanoo.

 

JVG lukeutuu perustajiin

 

Salmisaari Golfilla on Teppo Kuittisen lisäksi kuusi muuta perustajäsentä, joista kaksi tunnetaan räpduo JVG:nä. Muusikot Jare Brand ja VilleGalle ovat tunnettuja urheilumiehiä, ja golf on ollut kuvioissa jo jokusen vuoden.

– Golfkipinä syttyi nopeasti, kun pääsin ensimmäisiä kertoja kiertämään kenttää. Pelkkä rangella hakkaaminen ei toimi samalla tavalla. Simulaattorissa on hyvällä tavalla livefiilis, VilleGalle sanoo.

– Helsingin kantakaupungissa on tarve paikalle, jossa pääsee golfaamaan. Golf on meille harrastus, ja tiedämme, että Salmisaari Golf tulee Helsingissä tarpeeseen. Siksi tässä ollaan mukana. Eiköhän Salmisaaressa tule itsekin lyötyä palloa aktiivisesti, Jare toteaa.

 

Elämykset lisäävät onnellisuutta

 

Salmisaari Golfin olosuhteet ja simulaattori tarjoavat ammattimaisen harjoitteluympäristön. Kaikkein tärkein keskukselle on kuitenkin tarjota elämyksiä. Keskus muokkautuu niin lapsille kuin aikuisille sopivaksi. Johtoajatuksena on liikuntapaikka, jossa tärkeintä on hauskanpito.

– Liikunnan popularisointi on viihdepalvelujen isoja trendejä. Sen voi ajatella alkaneen vaikkapa keilahalleista ja nykyään sitä edustavat esimerkiksi rantalentopallohallit, sisäsurffaukset ja megazonet. Golfsimulaattorielämys on uusin askel siinä kehityksessä, Kuittinen kommentoi.

– Ihmiset haluavat enenevässä määrin panostaa tavaroiden hankkimisen sijaan elämyksiin. Urheiluelämykset ovat perinteisesti sitä, että katsotaan toisten urheilemista, mutta nyt yleistyy myös itse tekeminen. Liikuntaelämykset ovat sosiaalisia kokemuksia, Kuittinen lisää.

Cornellin yliopiston tekemässä tutkimuksessa* selvisi, että kokemuksen tuoma mielihyvä kesti huomattavasti pidempään kuin ostoksesta tuleva mielihyvä.

– Jo se on elämys, että koet pelaavasi oikealla kentällä. Golfsimulaattorissa pelattavana on ikonisia kenttiä kuten Royal St.Andrews, Pebble Beach ja yli 120 muuta, Kuittinen päättää.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries