Kenkäverossa herkutellaan Marskin tyyliin


Sankarivainajan lounas starttasi luontevasti perinteisellä piripintaan kaadetulla Marskin ryypyllä, joka sisältää giniä ja vermuttia.


 

Mikkeli on herkkusuun Mekka. Tämän pääsin kokemaan syyskuussa 2021, kun osallistuin ”ruokasafariin”, jonka kantavana teemana oli Mannerheimin gastronomiset herkut.

 

Mannerheimin päämaja oli Jatkosodan aikaan Mikkelissä, ja hän toi päämajakaupunkiin ruoka- ja juomatietoutta, jota hän oli kansainvälisellä urallaan hankkinut tsaarin armeijan upseerina muun muassa Venäjällä ja Puolassa.

 

Ruokaturneemme ensimmäinen kohde oli Kenkävero, jossa saimme nauttia ”Sankarivainajan lounaan”. Nimi juontaa kaatuneiden muistopäivästä, joka joskus alkuvuosina tunnettiin sankarivainajan päivänä.

 

Kenkävero on hieno paikka ja kuuluisa hyvästä ruuastaan. Kenkävero on itse asiassa entinen pappila, jonka nimen syntyhistoria on hämärän peitossa. Joka tapauksessa Kenkävero on mukava pysähdyspaikka Mikkelin kupeessa.

 

Vanha pappila tarjoaa isoine saleineen, kakluuneineen ja kristallikruunuineen hienot puitteet hyvälle aterialle. Myös Mannerheim poikkesi sodan aikana Kenkäverossa syömässä, mistä on muistona kehystetty kiitoskirje seinällä.

 

Sankarivainajan lounas starttasi luontevasti perinteisellä piripintaan kaadetulla Marskin ryypyllä, joka sisältää giniä ja vermuttia. Alkuruokana oli Haukiveden kuhafilettä, pääruokana oli Kangasniemeltä Roinilan lihasta hankittua savustettua possunselkää ja jälkiruokana suklaahyytelöä. Ruokajuomina oli laadukasta valkoviiniä ja punaviiniä sekä Saimaan alueen hyviä oluita.

 

Aterian jälkeen tutustuimme Kenkäveron myymälään, jossa oli myynnissä aiemmin mainitsemiani lähituottajien laadukkaita oluita, Marskin herkkuruokaa vorschmackia ja monenlaisia muita ruoka- ja käsityötuotteita. Poikkesimme myös myymälän vieressä olevassa pienessä joulupukin pajassa.

 

Kenkävero sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla aivan Mikkelin keskustan läheisyydestä, joten sinne on helppo poiketa autolla.

 

Vanha pappila tarjoaa isoine saleineen, kakluuneineen ja kristallikruunuineen hienot puitteet hyvälle aterialle.


Rovasti ja ruustinna tarkkailevat entisen pappilan seinällä.


Ruokaturneemme ensimmäinen kohde oli Kenkävero, jossa saimme nauttia ”Sankarivainajan lounaan”. Nimi juontaa kaatuneiden muistopäivästä, joka joskus alkuvuosina tunnettiin sankarivainajan päivänä.


Alkuruokana oli Haukiveden kuhafilettä.


Pääruokana oli savustettua sianselkää, jota oli hankittu Kangasniemeltä Roinilan Aromilihasta.


Jälkiruokana oli suklaahyytelöä.


Aterian jälkeen tutustuimme Kenkäveron myymälään, jossa oli myynnissä aiemmin mainitsemiani lähituottajien laadukkaita oluita, Marskin herkkuruokaa vorschmackia ja monenlaisia muita ruoka- ja käsityötuotteita.



Poikkesimme myös myymälän vieressä olevassa pienessä joulupukin pajassa.


 

 

 

 

 

 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries