Heurekassa ylittyi 9 miljoonan kävijän raja

Kuvassa Heurekan 9. miljoonas kävijä perheineen sekä Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski (oik.) ja viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa (vas.). Kuva: Lauri Veijalainen


 

Tiedekeskus Heurekan 9. miljoonas kävijä astui taloon lauantaina 20.11.2021 iltapäivällä noin klo 15.15 samana päivänä, kun Heurekassa avautui uusi Katastrofien keskellä -näyttely. Juhlavieras Kirsi Ilmasti tuli Heurekaan perheineen. Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski sekä viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa luovuttivat vierailijalle lahjaksi Museokortin kukkien kera.

9. miljoonas kävijä edusti tyypillisintä Heurekan vierailijaryhmää, sillä valtaosa Heurekan vapaa-ajan kävijöistä on perheitä, joissa on kouluikäisiä lapsia. Heurekaan tullaan yleensä aina jonkinlaisessa ryhmässä ja perhe on se tavallisin seurue. Arkipäivisin Heurekassa vierailee eniten koulu- ja oppilaitosryhmiä silloin, kun lukuvuodet ovat käynnissä.

Heureka on tutkitusti yksi Suomen houkuttelevimmista vapaa-ajan kohteista. Vuosittaisessa Taloustutkimuksen Vapaa-ajankeskusten imagot -tutkimuksessa, jonka tämän vuoden tulokset julkistettiin marraskuun alussa, Heureka sijoittui jälleen kärkisijoille. Kokonaisuutena kaikista mielikuvatekijöistä annetuissa arvioissa Heureka oli ykkösenä 31 tutkitusta vapaa-ajankeskuksesta ja yleisarvosanalla mitattuna kolmen kärjessä heti maan suurimman eläintarhan ja huvipuiston jälkeen. Tutkimuksen mukaan Heureka on kohde, jota suositellaan mieluiten. 

”Koko alkuvuoden 2021 kestäneen pitkän koronasulun jälkeen Heureka avattiin yleisölle jälleen kesäkuussa, ja sen jälkeen kävijämäärät ovat olleet rohkaisevia. Yhdeksän miljoonan rajapyykin ylittänyt vierailijammekin totesi, että he olivat jo pitkään odottaneet pääsyä Heurekaan ja nyt vihdoin pääsivät tulemaan koronapandemian aiheuttaman tauon jälkeen” kertoo Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski.  ”Uskomme, että juuri avautunut Katastrofien keskellä -näyttelymme houkuttelee Heurekaan jälleen runsain mitoin eri-ikäisiä vierailijoita” jatkaa Myllykoski.

Vuodesta 1989 alkaen yleisölle auki olleen Heurekan näyttelyitä on nähnyt nyt Vantaalla yli 9 miljoonaa kävijää, mikä tekee tiedekeskuksesta Suomen ylivoimaisesti vierailluimman museokohteen. Heurekan näyttelyitä on viety maailman muihin tiedekeskuksiin jo vuodesta 1990 alkaen. Kun lasketaan mukaan Heurekan näyttelyitä muualla maailmassa nähneet vierailijat, nousee Heurekan näyttelyiden kokonaisyleisömäärä peräti 29 miljoonaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries