Hotels.com selvitti yleisimmät matkailumokat

Esimerkiksi passi voi helposti unohtua kotiin nyt, kun koronan vuoksi matkailussa on ollut taukoa. Kuva: poliisi.fi


 

Matkailijallekin sattuu joskus kömmähdyksiä. Joku unohti passinsa kotiin, toinen unohti koronaan liittyvät asiakirjat. Erityisen alttiita olemme unohduksille nyt, kun koronan vuoksi matkailussa on voinut olla pidempi tauko.

Matkavälitysyhtiö Hotels.com listasi tyypillisiä matkailuun liittyvä kömmähdyksiä viime kuukausina.

Hotels.comin® uuden tutkimuksen mukaan jopa kolmasosa (35 %) suomalaisista, jotka ovat onnistuneet reissaamaan ulkomaille viimeisen 18 kuukauden aikana, myöntää tehneensä matkailumokia.

Eikä kyseessä ole vain passin unohtaminen kotiin – tosin 10 prosentille tätäkin on käynyt! Joka viides (19 %) pakkasi nesteitä yli sallitun määrän, 17 % varasi hotellin väärille päiville ja 12 % toi mukanaan väärää valuuttaa... No, rapatessa roiskuu.

Ja kuten sanotaan, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämän sai tuta nahoissaan joka kymmenes (10 %) suomalainen, joka ei lukenut ohjeita riittävän tarkasti eikä ottanut ulkomaille mukaan tarvittavia asiakirjoja: 7 prosentilla ei ollut tarvittavia rajanylitysasiakirjoja ja 16 prosenttia unohti covid-19:ään liittyvät matka-asiakirjansa.

Kenties olemme yksinkertaisesti ruosteessa? Lähes 36 prosenttia kyselyyn vastanneista epäilee olevansa alttiimpi matkailumokille pitkän matkustustauon jälkeen, ja 45 prosenttia kertoo puolentoista vuoden kotona istumisen seurauksena kaipaavansa kertausta matkaan valmistautumisessa.

Vertailu pandemiaa edeltävään aikaan kuitenkin paljastaa, että suomalaiset eivät ole aiemminkaan olleet mitään matkustamisen einsteineja... Itse asiassa enemmän kuin joka viides (21 %) suomalainen on myöhästynyt lennolta: 28 prosenttia myöntää jättäneensä liian vähän aikaa lentokentälle siirtymiseen, 25 prosenttia jumittui ruuhkaan matkalla lentokentälle ja 24 prosenttia nukkui pommiin – joko väsyttää?

Päijät-Häme on todellinen Suomen lomakatastrofikeskus: 58 prosenttia päijäthämäläisistä myöntää langenneensa lomamokiin pandemian jälkeen. Yleisimpiä mokia ovat auringossa palaminen (40 %), julkisissa liikennevälineissä eksyminen (24 %) ja huijatuksi tuleminen paikallisen taksiyrityksen toimesta (22 %). Jotkut matkailumokat ovat kuitenkin muita ikävämpiä, esimerkiksi lompakon hukkaaminen (19 %) – muista siis pitää vararahastoa sukanvarressa!

Kun suomalaiset lopulta pääsevät ulkomaille, haaveissa siintävät kaukaiset kohteet. Suomalaisten unelmalomakohteita ovat esimerkiksi Havaiji (39 %), Yhdysvallat (36 %), Japani (32 %) ja Bora Bora (23 %) sekä Thaimaa (22 %) ja Costa Rica (17 %).

Emma Tagg, Hotels.comin Head of Global and EMEA Brand Communications, kommentoi: "Viimeisen puolentoista vuoden aikana matkustaminen on ollut vaikeaa. Itse asiassa 86 prosenttia suomalaisista sanoo sen olleen vaikeampaa kuin koskaan aiemmin! Hotels.com haluaa tehdä matkustamisesta taas helppoa, ja haluammekin kannustaa suomalaisia kokeilemaan uudestaan sellaisia matkustamiseen liittyviä asioita, jotka eivät aiemmin ole menneet aivan putkeen. Unohda siis kaikki pieleen menneet hotellivaraukset, lennolta myöhästymiset ja kotiin unohtuneet matkaseurueen jäsenet – on aika suunnata katse eteenpäin ja ryhtyä suunnittelemaan uusia reissuja!"

Jopa 43 prosenttia suomalaisista myöntää saapuvansa lentokentälle vähintään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä – aikainen lintu madon nappaa! Toiset menevät kuitenkin vielä pidemmälle: 11 prosenttia suomalaisista kertoo viettävänsä lentoa edeltävän yön aina hotellissa – lennon ajankohdasta riippumatta! Parempi reilusti etuajassa kuin hetkeä liian myöhään, vai kuinka?

Hotels.com kertoi asiasta tiedotteessaan 23.11.2021.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries