Luottokortti – näin hyödynnät sitä tehokkaammin


Monissa tapauksissa luottokortti on kulutuslainoja joustavampi tapa rahoittaa suurempi menoerä.

 

Moni luottokortin peruskäyttäjä jättää kortin tuomat mahdollisuudet pitkälti käyttämättä tai jopa käyttää korttia väärin. OmaLaina.fi laajensi maan laajinta lainavertailupalveluaan kattaamaan myös luottokortit, jotta suomalaiset voivat rahoittaa elämänsä entistä fiksummin. Haluamme samalla auttaa asiakkaitamme saamaan parhaan mahdollisen hyödyn irti luottokorteistaan.

Omalaina.fi tarjoaa asiakkailleen nyt kulutuslainojen lisäksi myös luottokortteja. OmaLaina on verkossa toimiva lainojen vertailupalvelu, jossa kuluttajat ja yritykset voivat veloituksetta kilpailuttaa lainatarpeensa. Autamme asiakkaitamme löytämään tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivat rahoitusratkaisut mahdollisimman edullisesti.

“Havaitsimme, että vaikka luottokortti on jo vuosikymmenten ajan ollut yksi yleisimmistä tavoista lainata, on kortin käyttö usein tehotonta. Kärjistäen, kortteja käytetään jopa aivan väärin”, kertoo OmaLainan pankkitoiminnan johtaja Noora Monte

Mikäli luottokortin käyttö rajoittuu vain loppukuun viimeisten ostosten tekoon, jää kortin potentiaalista paljon hyödyntämättä. Luottokortti käyttää nimensä mukaisesti kortin myöntäneen pankin luottoa, joten ongelmatilanteissa omat rahasi ovat turvassa. Ulkomaiset verkko-ostokset, lentoliput, matkat ja suuremmat hankinnat kannattaakin aina maksaa luottokortilla. Tästä niin sanotusta ostoturvasta hyödyt automaattisesti maksaessasi kortin luotto-ominaisuudella. Tällöin kortin myöntänyt pankki vastaa kuluttajansuojalain mukaisesti hinnan palautuksesta, tai vahingonkorvauksesta mahdollisissa kiistatilanteissa.

“Suomessa luottokortti on perinteisesti toiminut viimeisenä oljenkortena, joka kaivetaan esiin vasta kuun lopussa, kun käyttötili on tyhjä. Kortti tulisi sen sijaan nähdä yhtenä arjen työkaluna muiden joukossa”, Monte jatkaa.

 

Lisäominaisuudet jäävät usein hyödyntämättä

 

Useat luottokortit tarjoavat myös laajan matkavakuutuksen sekä peruutusturvan. Tämä tarkoittaa, että kortinhaltija ja hänen perheensä ovat vakuutettuja matkan aikana, kunhan matka- ja majoituskulut on maksettu kortin luotto-ominaisuudella. Huomattavaa on siis, että vaikka kortin käyttö ulkomaanmatkan aikana on yleistä, kannattaa luottoa käyttää jo matkaa varatessa.

Luottokortti myös usein unohtuu suurempien hankintojen varteenotettavana rahoitusratkaisuna. Monissa tapauksissa luottokortti on kulutuslainoja joustavampi tapa rahoittaa suurempi menoerä. Korttiin liitetty luotto joustaa tarpeen mukaan ja uusia nostoja voi tehdä välittömästi. Tämä on kätevää erityisesti tilanteissa, joissa rahoitettavan kohteen lopullinen summa on vaikeasti arvioitavissa, kuten remonttien kohdalla. Myöskään tuottavaa rahaa, eli rahastoja tai muita säästöjä ei ole järkevää realisoida, jos luottokortti istuu käyttämättömänä lompakossa.

Vaikka lähes jokaiselta suomalaiselta kuluttajalta luottokortti jo löytyykin, on useamman kortin omistajuus vielä marginaalissa. Paitsi, että useampi kortti voi tuoda lisäetuja matkustukseen lentopisteiden ja lounge-palvelujen muodossa, tuovat ne myös lisäturvaa normaaliin arkeen.

“Luottokortteja on hyvä olla kahdesta eri yhtiöstä, jotta sinulla on aina varmasti yksi kortti joka toimii”, Monte muistuttaa.

OmaLainan entistä laajemmasta lainavertailusta löydät nyt kulutus-, jousto- ja yrityslainojen lisäksi nyt myös valikoidut luottokortit, joita voit hakea heti.

 

Teksti: OmaLaina 29.9.2021

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries