Svenska Teaternin Next to Normal koskettaa

Svenska Teaternin suurmusikaali Next to Normal on koskettava tarina mielenterveysongelmista ja läheisriippuvuudesta, mutta myös perheen voimasta ja rakkaudesta.


 

Se alkaa kuin kepeä musiikki-iloittelu, mutta pian katsoja tempautuu mukaan tavalliselta näyttävän perheen historian syövereihin. Niin kuin monesti todellisessa elämässä, julkisivu voi kätkeä taakseen riipaisevaa surua ja tragedioita.

 

Senska Teaternin rock-musikaali Next to Normal kuvaa yhden perheen elämää ja ihmisen haurasta mieltä koskettavasti. Pääosassa näyttelevä Maria Ylipää kertoo itkeneensä usein materiaalia työstäessään.

 

“Kyseessä on erittäin vahva ihmissuhdekuvaus, josta periaatteessa kuka tahansa voi tunnistaa itsensä”, Ylipää kertoo.

 

Next to Normal on koskettava tarina mielenterveysongelmista ja läheisriippuvuudesta, mutta myös perheen voimasta ja rakkaudesta.

 

Musikaali on erittäin hyvin onnistunut kokonaisuus. Maria Ylipää, Alexander Lycke, Sannah Nedergård, David Lindell, Pontus Simm ja Denny Lekström laulavat komeasti, ja musiikki on muutenkin hyvin sovitettu.

 

Esitys avautuu hyvin myös ruotsia huonosti ymmärtäjälle katsojalle, koska näyttämön yläpuolella olevassa näyttötaulussa kulkee suomenkielinen tekstitys.


 

Kirjoittajalla oli ilo päästä seuraamaan esitystä 4.11.2021.

 



 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries