Scandic Hamburger Börs Turussa avautui

Scandic Hamburger Börs avautui Turussa mittavan remontin jälkeen. Kuva: Schauman Arkkitehdit


 

Mittavat rakennus- ja kunnostustyöt on saatu päätökseen ja uusi Scandic Hamburger Börs on avannut ovensa. Turun parhaalla paikalla torin laidalla sijaitseva hotelli jatkaa vuodesta 1894 alkanutta hotelli- ja ravintolatoimintaa.

Schauman Arkkitehtien suunnittelema upea uudisrakennus vanhan jugendosan vieressä on jo herättänyt ihastusta ulkoasullaan. Scandic Hamburger Börs avattiin juhlavasti maanantaina aamupäivällä perinteisessä nauhanleikkausseremoniassa Turun pormestari Minna Arven, kiinteistön omistaja LähiTapiolan edustaja Olli Aakulan sekä Scandicin toimitusjohtaja Aki Käyhkön ja hotellinjohtaja Mikko Henrikssonin toimesta. Ensimmäiset vieraat ovat myös kirjautuneet majoittumaan.

”Olemme innostuneita, että pääsemme tarjoamaan tälle Turun historialliselle hotellipaikalle kolmannen elämän”, kertoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö avaustilaisuudessa.

”Turku on keskeinen matkailukohde sekä talousalue Suomessa ja kiinnostaa laajasti eri matkailijoita. Vapaa-ajanmatkustajille Turku on mielenkiintoinen kohde sekä myös portti saaristoon ja laivareiteille. Vahvan vapaa-ajanmatkustuksen lisäksi Turku puhuttelee laajasti liike- ja työmatkustusta”, jatkaa Käyhkö.

Suuri kysyntä

Scandic Hamburger Börs avautuu nyt parhaaseen juhlakauteen. Ikonisen Vanhan Börsin juhla- ja tapahtumatilat yhdistyvät saumattomasti moderniin uudisrakennukseen tarjoten juhlakansalle helpon siirtymän juhlatilan ja hotellihuoneen välille.

”Olemme suorastaan häkeltyneitä hotellimme saamasta kiinnostuksesta”, iloitsee hotellinjohtaja Mikko Henriksson. ”Hotellihuoneet ovat miltei loppuunmyytyjä marras-joulukuun viikonlopuille. Viikolla tilaa löytyy paremmin. Pikkujouluja ja perhejuhlia tullaan jälleen viettämään Börsiin.”

Uusi katutason Ravintola Más tuo myös espanjalaisen tuulahduksen Turkuun Tapas-herkkujen kera. Börs Katto -baari tarjoaa värikästä tunnelmaa ja herkullisia cocktaileja sekä upeat näköalat 9. kerroksesta.

Tunnelmalliset huoneet              

Hotellin 272 huoneesta voi valita viihtyisän standard-huoneen, tilavamman superior-luokan huoneen tai torille avautuvan upean kaari-ikkunallisen juniorsviitin.

”Huoneiden sisustusta voi kuvailla uusskandinaaviseksi tyyliksi, jossa perinteisen vaalean ja pelkistetyn tyylin sijaan on käytetty enemmän lämpimiä värejä ja luotu rentoa sympaattista tunnelmaa”, kertoo sisustusarkkitehti Jaakko Puro.

                     

Scandic Hamburger Börs

Kiinteistön omistaja: LähiTapiola

Uudis- ja korjausrakentaminen: YIT

Alkuperäinen osa vuodelta 1885, laajennus 1904, uudistus 2021

Uudisosa vuodelta 2021, pääsuunnittelija Janne Helin, Schauman Arkkitehdit

Sisustussuunnittelu: Jaakko Puro, Puroplan

272 huonetta

Restaurant & Bar Más katutasossa, 70 asiakaspaikkaa

Kattobaari Börs Katto 9. kerroksessa, 300 asiakaspaikkaa

Terassi Börs Pöheikkö

8 kokous- ja juhlatilaa

Kuntosali ja sauna

Pysäköintitilat 25 autolle

Scandic Hotels kertoi asiasta tiedotteessaan 1.11.2021.

 

Scandic Hamburger Börs avattiin juhlavasti perinteisessä nauhanleikkausseremoniassa Turun pormestari Minna Arven, kiinteistön omistaja LähiTapiolan edustaja Olli Aakulan sekä Scandicin toimitusjohtaja Aki Käyhkön ja hotellinjohtaja Mikko Henrikssonin toimesta.


Junior-sviitti.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries