Kappelin Juustolan herkkujuustoa Mikkelissä

 

Juuston keittäjä Petri Sikstus esittelee kehittämiään juustoja.

Kenkäveron, Päämajamuseon ja Tertin kartanon jälkeen tutustuimme Mikkeli-vierailullamme Kappelin Juustolaan, joka valmistaa herkullista valkohomejuustoa ja sinihomejuustoa.

 

Juuston keittäjä Petri Sikstus esitteli meille ensin juustolan vieressä olevaan navettaa, jossa lehmät tuottavat juustolalle maitoa viihtyisissä olosuhteissa. Sikstuksen mukaan lehmille rupatellaan, ja niille soitetaan välillä jopa Mozartia, jotta ne viihtyisivät mahdollisimman hyvin ja tuottaisivat mahdollisimman korkeatasoista maitoa. Ensiluokkaisesta maidosta tulee ensiluokkaista juustoa.

 

Lempeää Loreley-valkohomejuustoa ja ilmeikästä Illusia-sinihomejuustoa on myynnissä muun muassa valikoiduissa K-kaupoissa.

 





 


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Libanon - lomaparatiisista taistelukentäksi

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Stuttgartin Mercedes-museossa jo 13 miljoonaa kävijää