Lapland Hotelsille hotelli ja ruokamaailma Tampereen areenalle




Keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas ja keramiikkataiteilija Anu Pentik suunnittelevat yhteistyössä ketjun kaikkien ravintoloiden astioiden muodot ja värit niin, että ne tukevat annoksien kokonaisuutta.


Varhaisaamiaisesta illalliseen ja aitioista kattoterassiin – Lapland Hotels näki Tampereelle kohoavan areenan (ent. UROS LIVE) valtavan potentiaalin, ja sen yhteyteen rakenteilla olevan hotellin yhteyteen kasvoi kokonaisuus, joka vie mukanaan Lapin konstailemattomaan makumaailmaan elämysareenan sykkeessä. Kunnioitus pohjoisen ruokaa kohtaan levittäytyy loppuvuodesta 2021 avautuvan Saivo-ravintolan keittiöstä ravintolasaliin, baariin ja loungen puolelle myös astioiden välityksellä, sillä osan astioista valmistaa räätälöitynä keramiikkataiteilija Anu Pentik

Lapin aitouden ja rentouden tuominen kansainvälisen kokoluokan elämysareenalle on ollut Lapland Hotelsille unelmien täyttymys. Ketjun kaupunkihotelleissa korkealaatuinen ruokakokonaisuus on tunnistettu yhdeksi hotellivalintaa ohjaavaksi tekijäksi. 

– Arena-hotellin kokonaisuutta on ollut valtavan inspiroivaa tehdä. Useinhan tapahtuma- ja kokousruokailut nähdään pelkästään massatuotteina. Lapland Hotelsin ruokafilosofia ponnistaa ihan eri suunnasta – pohjoisen uniikeista makumaailmoista ja tutuista tuottajista, summaa Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas.   

Keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas ja keramiikkataiteilija Anu Pentik suunnittelevat yhteistyössä ketjun kaikkien ravintoloiden astioiden muodot ja värit niin, että ne tukevat annoksien kokonaisuutta. Lapland Hotels Arenan ravintolan nimi Saivo puolestaan viittaa kahden järven välissä sijaitsevaan arvokkaaseen ruokapaikkaan ja kalaisaan järveen – ravintolassa muun muassa Inarijärven siika ja napapiirin kuha ovat tärkeitä raaka-aineita. Elämysareenan neljännessä kerroksessa sijaitseva Saivo-ravintola jakautuu idyllisiin ja intiimeihin tiloihin, mutta mahdollistaa myös ruokailuelämyksen isompiin tilaisuuksiin jopa 300 henkilölle. Tampereen areenan isojen tapahtumien yhteydessä Saivossa tarjotaan parhaista Lapin mauista koottu buffet, joka sisältää esimerkiksi rautua ja poroa. Samaisista Lapin parhaista mauista päästään nautitaan myös hotellin 12. kerroksessa sijaitsevalla Laawu-kattoterassilla sekä Lapland Hotels Arenan omissa aitioissa.

Lapland Hotels Arenankokous- ja juhlatila Lumoamossa maistuu Lappi  Lapland Hotels Arenassa, sen viidennessä kerroksessa, palvelevan kokous- ja juhlatila Lumoamon tarjoilut tulevat myös Saivosta. Pienistä elämyskokouksista yli 200 henkilön kokouksiin tai 350 henkilön cocktail-tilaisuuksiin taipuva Lumoamo antaa mahdollisuuden yhdistää ennen tai jälkeen UROS LIVE -areenan tapahtumiin oman, räätälöidyn kokonaisuuden. Lumoamon toimintaa ohjaa ajatus helppoudesta saman katon alla, ja erityisesti hybridikokoustoimintoihin on panostettu vahvasti.

– Saivo-ravintola ja Lumoamon kokonaisuus täydentävät toisiaan – sielu ja sydän on molemmissa sama pohjoisen ainutlaatuisuus. Emme tarjoile elämysareenalla mitään, missä ei olisi Lappi läsnä, kertoo Mäntykangas.  

Lapland Hotels kertoi asiasta tiedotteessaan 1.6.2021.

 


Lapland Hotels Arenan ravintolan nimi Saivo viittaa kahden järven välissä sijaitsevaan arvokkaaseen ruokapaikkaan ja kalaisaan järveen – ravintolassa muun muassa Inarijärven siika ja napapiirin kuha ovat tärkeitä raaka-aineita.



Lapland Hotels Arenassa, sen viidennessä kerroksessa, palvelevan kokous- ja juhlatila Lumoamon tarjoilut tulevat myös Saivosta.


Saivo-ravintolan kattaukseen kuuluu myös Marttiinin puukko.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries