Päämajamuseo ja Sodan ja rauhan keskus Muisti

 

Vanhaan koulurakennukseen Päämajamuseon yhteyteen rakennettu Sodan ja rauhan keskus on mielenkiintoinen ja koskettava käyntikohde.


 

Syyskuussa 2021 Mikkeli-vierailumme seuraava kohde oli Päämajamuseo ja sen yhteyteen hiljattain avattu Sodan ja rauhan keskus Muisti.

 

Vanhaan koulurakennukseen Päämajamuseon yhteyteen rakennettu Sodan ja rauhan keskus Muisti on mielenkiintoinen ja koskettava käyntikohde, jossa on hyödynnetty taitavasti uutta tekniikkaa.

 

Päämajamuseo toimii koulussa, jossa sijaitsi Mannerheimin päämaja ja operaatiokeskus Jatkosodan aikana. Seinillä näkyvät vanhat sodanaikaiset mustavalkokuvat paljastavat, että Mannerheimin työhuoneena toiminut opettajainhuone on sen näköinen kuin Marski esikuntineen olisi vasta äskettäin poistunut rakennuksesta. Käynti siellä on kuin aikamatka toisen maailmansodan aikaan.

 

Sotamuseon rakennukseen on avattu kahvila, jossa sain maistaa aidolla sodan ajan reseptillä valmistettua korvikekahvia. Korvike tuoksui kahvilta, mutta maussa juoma häviää Juhla Mokalle ja Kulta Katriinalle.

 

Korvikekahvijauhoa voi ostaa mukaan myös museon myymälästä, jossa se on yksi suosituimpia myyntituotteita. 

 

Mikkeli-vierailumme seuraava kohde oli Päämajamuseo ja sen yhteyteen hiljattain avattu Sodan ja rauhan keskus.



Seinillä näkyvät vanhat sodanaikaiset mustavalkokuvat paljastavat, että Mannerheimin työhuoneena toiminut opettajainhuone on sen näköinen kuin Marski esikuntineen olisi vasta äskettäin poistunut rakennuksesta.





Sotamuseon rakennukseen on avattu kahvila, jossa sain maistaa aidolla sodan ajan reseptillä valmistettua korvikekahvia.



Korvikekahvijauhoa voi ostaa mukaan myös museon myymälästä, jossa se on yksi suosituimpia myyntituotteita.


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Beirut-elokuva avaa Libanonin lähihistoriaa

Tiepolo and the Nazis: unexpected story behind one painting

Tiepolo in Helsinki - The Exhibition of Discoveries